Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

Θεσσαλονίκη: Και το μετρό θα παραμένει κλειστό από 01:00 έως 06:00 πμ

Στην έκδοση πρόσθετων οδηγιών σχετικά με το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί αφορά και το μετρό της πόλης και το ίδιο συμβαίνει με την απαγόρευση της μουσικής, η οποία ισχύει καθόλο το 24ωρο.

Όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να επισκέπτονται τους σταθμούς του μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να συνεχίσουν το βράδυ τους αντί να γυρίσουν σπίτι. Ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση σημειώθηκε στον σταθμό Παπάφη όπου έγινε«τέκνο» πάρτι με δυνατή μουσική, ποτά και άλλες ουσίες μέχρι το πρωί, ενώ επίσης πολύς κόσμος πήγε μεταμεσονύκτια στον σταθμό Βενιζέλου για να θαυμάσει τις αρχαιότητες.

Έτσι, η εξειδίκευση των μέτρων κρίθηκε «μονόδρομος» προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με δεδομένο φυσικά πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο», ανώτατο επίπεδο συναγερμού στον επιδημιολογικό χάρτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σταθμοί του μετρό αποτελούν πιθανή εστία υπερμετάδοσης του ιού καθώς βρίσκονται κάτω από τη γη, δεν έχουν εξαερισμό και οι πολίτες πολλές φορές συνωστίζονται στις σήραγγες. Το μόνο θετικό της κατάστασης, από επιδημιολογική άποψη, είναι πως δεν υπάρχουν βαγόνια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, την αστυνόμευση της απαγόρευσης παραμονής στους χώρους του μετρό θα αναλάβουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ξεκινούν από σήμερα υπόγειες βάρδιες πάνω στα μηχανάκια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.