Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
20°C
 

Κατευθείαν από το στόμα των παπάδων θα λαμβάνουν στο εξής την θεία κοινωνία οι πιστοί

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μέσω της οποίας επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης του κοροναϊού μέσω της θείας κοινωνίας.

«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την ηγεσία της εκκλησίας να αναγκάζεται τελικά να προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα λαμβάνει χώρα το μυστήριο της θείας κοινωνίας στους ναούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι πιστοί και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, δεν θα λαμβάνουν την κοινωνία μέσω του ειδικού κουταλιού, αντίθετα θα την εισάγουν στο στόμα τους κατευθείαν από το στόμα του ιερέα της κάθε ενορίας, ώστε να αποφευχθεί η επαφή των πολιτών με το ίδιο σκεύος και ο συνεπακόλουθος κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

«Αν και επιμένουμε πως αν πιστεύεις, τότε δεν κολλάς τον ιό του διαβόλου, προχωράμε σε αυτό το μέτρο για να καθησυχάσουμε τους δήθεν προοδευτικούς. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει ακόμα κι αν έρθει σε επαφή με μέλος του κλήρου, δηλαδή επίσημο εκπρόσωπο του Θεού στην γη», σχολίασε μέλος της Ιεράς Συνόδου, εξηγώντας πως ο παπάς θα τοποθετεί την θεία κοινωνία στο στόμα του και στη συνέχεια θα την μεταλαμπαδεύει στο στόμα του πιστού και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, εξ επαφής.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.