Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Στις τρύπες τους επιστρέφουν μέχρι νεοτέρας 440.894 συμπολίτες μας

Λίγα λεπτά μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και έπειτα από την ανοιχτή πλέον κατακραυγή εκ μέρους της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, οι 440.894 συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν το κόμμα των «λεβεντών με τα μαύρα» το 2012, επιστρέφουν επιτέλους στις τρύπες τους.

Μάλιστα, βαρύ είναι το κλίμα για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι δεν καταδικάζουν τέτοιου είδους ιδέες ή τις ασπάζονται και κρύβονται από τον περίγυρό τους, αλλά και για όσους φέρουν τατουάζ με περικεφαλαίες, αρχαιοελληνικά σύμβολα και ανορθόγραφα γραμμένα «Μολών Λαβέ.

Όπως μας λέει ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Ζακ Αïδονόπουλος «Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά δυστυχώς κάτι που επαναλαμβάνεται. Η επιστροφή σε ιδέες που όχι μόνο δεν δούλεψαν αλλά κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων». Στον αντίποδα, ο αγανακτισμένος περιπτερούχος στην πλατεία Αγίας Παρασκευής επιμένει πως: «Δεν πάει να πει ότι είναι ναζί. Ούτε όλοι όσοι τους ψηφίσαμε είμαστε ναζιστές- εγώ έχω και φίλους ξένους- ξέρω έναν Άγγλο. Απλά δεν πήγαινε άλλο και το δημοκρατικό τόξο δεν μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις μου. Οπότε τους στήριξα. Και πήραμε λίγο το αίμα μας πίσω με περηφάνια από ασφαλή απόσταση καθώς μπράβοι που έδερναν μας εξέφραζαν. Αλλά σε καμία περίπτωση ναζί. Εάν τους γνωρίσεις και είσαι Έλληνας που σιχαίνεται τις μειονότητες και τους ομοφυλόφιλους και τους αριστερούς και τους λες ότι έχουν δίκιο είναι πολύ καλά παιδιά».

Το «Κουλούρι» θα συνεχίσει να ακούει τις φωνές των πολιτών με προσοχή ώστε να συνεισφέρει στον να μην ξαναγίνουν κοινωνικά αποδεκτά τα ναζιστικά πρότυπα που θέση έχουν μόνο στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.