Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Έκτακτο: Στη Θήβα μεταβαίνουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ελπίζοντας ότι δε θα θέλει να πάει εκεί ο κοροναϊός

Έντονα αυξημένη παρατηρείται τις τελευταίες ώρες η κίνηση στα ΚΤΕΛ Θήβας αλλά και στην Εθνική Οδό και συγκεκριμένα στην έξοδο που οδηγεί στην πόλη της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ του «Κουλουριου», το οποίο όπως πάντα έσπευσε πρώτο στα επίμαχα σημεία και μίλησε με αρκετούς επιβάτες, η μετακίνηση αυτή σχετίζεται με το πρώτο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα και την ανησυχία που έχει προκληθεί λόγω αυτού.

Όπως λοιπόν αποκαλυπτει το ρεπορτάζ, στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από τον ιό, πολλοί καταφεύγουν στη Θήβα με την ελπίδα ότι επειδή δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να θέλει να πάει εκεί, θα ήταν απίθανο να θέλει να την επισκεφθεί και ο ίδιος ο ιός. Η πεποίθηση αυτή, συμφωνα επίσης με τους ίδιους, φαίνεται να πηγάζει από την ύπαρξη μελέτης Θιβετιανού επιδημιολόγου στο διαδίκτυο που συμπεριλαμβάνει την Θήβα στις περιοχες σχεδόν μηδενικής επικινδυνότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην επίμαχη λίστα η Θήβα κονταροχτυπιέται με ιδιαιτερα αποτρόπαιες περιοχές όπως οικισμούς με τροχόσπιτα στις Η.Π.Α., παραγκουπόλεις της Ινδίας, επαρχιακές πόλεις της Ρουμανίας και της Πολωνίας αλλά και την, επίσης δική μας, Λαμία.

Σε κάθε περίπτωση, θετικά βλέπουν οι συμπαθείς κάτοικοι της Βοιωτικής πόλης την προβολή που λαμβάνει ο τόπος τους και επιμένουν ότι η ομορφιά στη ζωή βρίσκεται στην απλότητα. Ανυπομονούν να αποκαλύψουν στους επισκέπτες τους θησαυρούς που κρύβει η περιοχή και περιμένουν να αποτελέσει έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς τους επόμενους μήνες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.