Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

Βέβαιος πως το e-mail γεμάτο αστείες φωτογραφίες γατών θα τον κάνει δημοφιλή, δηλώνει ο αντιπαθής συνάδελφος του γραφείου

sexualharassmentoffice380x260_crop380w Τη σιγουριά του πως το τελευταίο e-mail που απέστειλε στους συναδέλφους του, το οποίο και περιείχε δεκάδες αστείες φωτογραφίες με γάτες, θα τον κάνει απίστευτα δημοφιλή στον εργασιακό του χώρο, εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Κουλούρι» ο Ανέστης, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας στο Περιστέρι.

Ο Ανέστης εργάζεται στην εταιρεία τα τελευταία δυο χρόνια και ο ντροπαλός του χαρακτήρας τον έχει αποξενώσει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μιλάει μόνο  με την υπάλληλο του κυλικείου, η οποία όπως παραδέχεται του ανοίγει κουβέντα από λύπηση και οίκτο. Μοναδική διέξοδος του συμπαθή Ανέστη προς την κοινωνικοποίηση αποτελούν τα μαζικά e-mail με αστείο περιεχόμενο, ωστόσο η παντελής έλλειψη χιούμορ από την πλευρά του καθιστούν την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη.

Τα συνεχή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδέκτες και τους 57 συναδέλφους του, είχαν  γεμίσει με αισιοδοξία τον Ανέστη πως θα αποτελέσει γρήγορα την «ψυχή της παρέας», ωστόσο κανείς δεν έδειχνε να εκτιμά τα βιντεάκια με τις αστείες τούμπες, τα αποτέλεσματα από «πρωτοπόρες» έρευνες, τις «παράξενες» ειδήσεις, τα e-mail τα οποία προειδοποιούσαν πως αν δεν προωθηθούν σε τουλάχιστον δέκα αποδέκτες τότε θα οδηγήσουν στην καταστροφή του παραλήπτη καθώς και τα ανέκδοτα πάσης φύσεως.

«Το να μπαίνω στο γραφείο και να έχω ήδη 15 e-mail στα εισερχόμενα, όλα από τον Ανέστη, είναι λιγάκι κουραστικό», παραδέχεται η Μαρία, υπεύθυνη φωτοτυπιών και διαλυτικού της εταιρείας. Όλα αυτά φαίνεται ωστόσο πως θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν αφού το νέο σχέδιο του Ανέστη έχει εξασφαλισμένη επιτυχία.

«Έχω βρει ένα site με αστείες φωτογραφίες γατών αλλά και βίντεο στα οποία τρώνε τούμπες, τρέχουν, κρύβονται, τραγουδάνε, παίζουν μπάλα, απαγγέλουν Όμηρο, γράφουν κώδικα και παίζουν κέρλινγκ. Αποκλείεται να μην το λατρέψουν όλοι. Αύριο το πρωί θα το στείλω σε όλους και θα γίνω ο ήρωας του γραφείου», μας εξομολογείται ανακουφισμένος ο Ανέστης.

Τέλος, καθησυχαστική εμφανίστηκε και η μητέρα του Ανέστη, κυρία Λίτσα, η οποία τον ενθάρρυνε να αποστείλει το σχετικό e-mail, λέγοντας «μπράβο γιε μου, όλοι θα καταλάβουν τι αξίζεις, είναι ξεκαρδιστικό, σε αγαπώ πολύ».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.