Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly cloudy
3°C
 

Κανονικά θα λειτουργήσει την Πέμπτη το μετρό καθώς ο προέδρος των εργαζομένων έχει δουλειές στο κέντρο

Λήγει -έστω και προσωρινά- αύριο η απεργία των εργαζομένων στο Αττικό Μετρό, προς τέρψην των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι είχαν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τις τελευταίες ημέρες.

Ύστερα από εισήγηση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων, Μάκη Βιδάλη, οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν κανονικά αύριο Πέμπτη, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι. Όπως δήλωσε σχετικά στο "Κουλούρι" ο εκπρόσωπος των εργαζομένων: "Ο πρόεδρος θέλει να κατέβει στο κέντρο για να τακτοποιήσει κάποιες εκρεμμότητες που έχει με την εφορία. Επειδή υπάγεται στη ΔΟΥ Κυψέλης, στην οποία αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις θέση για παρκάρισμα ενώ κινδυνεύεις να δεχτείς και κλήση, το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά από τις 8 το πρωί περίπου που θα ξεκινήσει ο κύριος Μάκης από το σπίτι του μέχρι και την ώρα που θα τελειώσει τις δουλειές του. Οι πολίτες λοιπόν καλό θα είναι να προσαρμόσουν το πρόγραμμα τους σε εκείνεις τις ώρες και να εύχονται να υπάρξουν οι γνωστές ουρές στην εφορία, ώστε να παραταθεί η λειτουργία του Μετρό."

Σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε: " Κοιτάξτε, την Πέμπτη δεν νομίζω να ανοίξουμε ξανά. Παρασκευή απ'όσο ξέρω η κυρία Λίτσα, η γυναίκα του προέδρου, θέλει να πάει θέατρο στο κέντρο, οπότε δεν αποκλείεται να λειτουργήσει για κάποιες ώρες το βράδυ και μετά από Δευτέρα  πάλι. Δείχνουμε κατανόηση στην ταλαιπωρία του κόσμου αλλά κι εμείς έχουμε τα δικά μας αιτήματα."

Σχετικά με τα παράπονα των πολιτών τέλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μας είπε: "Σε αυτή τη χώρα γκρινιάζουμε με το παραμικρό. Κι εγώ ήθελα να κατέβω στην πορεία χθες και χωρίς Μετρό έκανα 2,5 ώρες. Ζούγκλα έχει γίνει αυτή η πόλη. Αλλά δεν καταλαβαίνω τόση γκρίνια. Στη Θεσσαλονίκη που δεν έχουμε ανοίξει ακόμα παράρτημα, ο κόσμος πως πηγαίνει στις δουλειές του; Ας πλήρωνε κανονικά τα εισιτήρια του και δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο."


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.