Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

34χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να σώσει το μωρό της απο πνιγμό

Τραγική κατάληξη είχε η ιστορία που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην περιοχή του Πειραιά. Μια 34χρονη γυναίκα - η οποία θα αποκαλείται Μαρία στο εξής αν και δεν είναι αυτό το πραγματικό της όνομα - έχασε την μάχη με το υγρό στοιχείο το οποίο πήρε στην παγωμένη του αγκαλιά το μωρό της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τις πέντε το πρωί, όταν η Μαρία εξήλθε απο τοπικό κλαμπ κρατώντας το μωρό της και συνοδευόμενη απο δύο φίλες της. «Της είχα πει οτι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να πάρει το μωρό της στο κλαμπ» αναφέρει βουρκωμένη η 32χρονη Κατερίνα. «Οι κίδυνοι που ελλοχεύουν είναι αμέτρητοι - από το να της πέσει κάτω και να γδαρθεί μέχρι να της το κλέψουν. Σίγουρα πολλοί θα το έβαλαν στο μάτι. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι η Μαρία έπινε καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς».

Δέκα λεπτά μετά οι τρεις φίλες περπατούσαν πλάι στην αποβάθρα. «Αποφασίσαμε να μην πάμε απευθείας για ύπνο», λέει η Κατερίνα «αλλά να περπατήσουμε λίγο. Αυτή την επιλογή θα τη μετανιώνουμε για την υπόλοιπη ζωή μας». Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι ιδιαίτερα σκληρά: «Η Μαρία ήταν ενθουσιασμένη με το μωρό της. Όλο το βράδυ γι’ αυτό μιλούσε άλλωστε. Συνεχώς έπαιζε μαζί του και μας έδειχνε τι μπορεί να κάνει. Ήταν απερίσκεπτη όμως, και μεθυσμένη». Η επόμενη στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των τριών φιλενάδων: «Βλέπω την στιγμή να διαδραματίζεται συνέχεια στο μυαλό μου, σε επανάληψη. Το μωρό της Μαρίας τη μια στιγμή είναι στα χέρια της και την επόμενη της γλιστράει και πέφτει αργά προς τη θάλασσα».

Οι τρεις φίλες έβαλαν αμέσως τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Ένας περαστικός τις άκουσε και - αφότου έβγαλε τα παπούτσια του - βούτηξε στα σκοτεινά νερά. Η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική «Ήταν θεοσκότεινα αλλά το έβλεπα που λαμπύριζε, εκεί στο βάθος. Προσπάθησα πολλές φορές να το φτάσω αλλά ήταν πολύ βαθιά και η ανάσα μου δεν επαρκούσε. Δυστυχώς χάθηκε».

Χρειάστηκε ομάδα δυτών του λιμενικού για να ανασύρει ότι απέμεινε από το μωρό της Μαρίας από τον πάτο της θάλασσας. Φυσικά δεν λειτουργούσε πια. Από τη μεριά μας, καλούμε όλους τους φιλάνθρωπους αναγνώστες του «Κουλουριού» να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν στον λογαριασμό PayPal που ανοίχτηκε ειδικά για την περίσταση προκειμένου να μπορέσει η Μαρία να αγοράσει καινούργιο iPhone 5.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.