Αφρικανικά πόνι
Clear sky
36°C
 

Ο Γιώργος Μητσικώστας αντικαθιστούσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις συναντήσεις του

Ένα πολύ ευρηματικό τέχνασμα είχε επιστρατεύσει η Κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο του βεβαρημένου προγράμματος του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κύριος Αβραμόπουλος, λόγω του γεγονότος ότι ήταν καλεσμένος κάθε μήνα σε μεγάλο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν κατάφερνε να έχει τον χρόνο ώστε να φέρνει σε πέρας όλες του τις υποχρεώσεις ως Υπουργός. Πρόσφατα μάλιστα είχε ανοίξει σχολή στο κέντρο της Αθήνας στην οποία μεταλαμπάδευε την τεράστια τεχνογνωσία του στο κόψιμο κορδέλας εγκαινίων ενώ αρκετό χρόνο ξόδευε και για την προώθηση της λιμουζίνας D.A. Class, την οποία δημιούργησε προς τιμήν του η εταιρεία Mercedes.

Έτσι, η Κυβέρνηση κατέληξε στη λύση του αγαπημένου κωμικού, Γιώργου Μητσικώστα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι άνεργος. Ο γνωστός μίμος, μεταμφιεζόταν σε Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον αντικαθιστούσε στις συναντήσεις στις οποίες ο Υπουργός δεν κατόρθωνε να δίνει το παρόν. Ο κύριος Μητσικώστας φορούσε ένα ειδικό ακουστικό στο αυτί και σύμβουλοι του Δημήτρη Αβραμόπουλου οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε σταθμευμένο βανάκι έξω από τον χώρο των συναντήσεων του έλεγαν τι να πει. Η πρακτική με το ακουστικό εξάλλου εφαρμοζόταν και όταν έδινε κανονικά το παρόν ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων.

Μέχρι πρόσφατα το σχέδιο κυλούσε ομαλά και κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα. Μια συνάντηση του Γιώργου Μητσικώστα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου έμελλε ωστόσο να προδώσει το πρωτότυπο αυτό κόλπο. Ο Νταβούτογλου εξόργισε με τις απαιτήσεις του τον κωμικό, ο οποίος όταν νευριάζει μιμείται ασυναίσθητα τη φωνή του Νίκου Αλέφαντου. Αρχίζοντας να φωνάζει με τη φωνή του έμπειρου προπονητή, έκανε τον Τούρκο Υπουργό να αντιληφθεί πως δεν είχε απέναντι του τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και έδωσε τέλος στο φιλόδοξο σχέδιο της Κυβέρνησης.

Ο κύριος Αβραμόπουλος αναγκάστηκε πλέον να μειώσει τον αριθμό των εγκαινίων στα οποία δίνει το παρόν σε μόλις 100 το μήνα ενώ μείωσε και τις ώρες διδασκαλίας στη σχολή του. Η Κυβέρνηση παρ'ολα αυτά εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Μητσικώστα σε κάποιο άλλο πόστο, ενώ φούντωσε εκ νέου η φημολογία πως κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θητείας του Κώστα Καραμανλή ως Πρωθυπουργός, ο γνωστός κωμικός ήταν αυτός που τον αντικαθιστούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του, λόγω του εθισμού του κυρίου Καραμανλή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Υπουργό Εξωτερικών ο οποίος διέψευσε τις φήμες λέγοντας: «Ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να με αντικαστήσει αρκετά πειστικά διότι όλοι γνωρίζουν ότι η αίγλη και το κύρος που αποπνέω δεν μπορούν να μιμηθούν απο κανέναν»


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.