Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Ειλικρινής 35χρονος παραδέχτηκε επιτέλους στη σύντροφό του οτι αποκοιμήθηκε ενώ έβλεπαν ταινία

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει το μαρτύριο 35χρονου σινεφίλ, ο οποίος προχθές το βράδυ προέβη σε μια ιδιαίτερα θαρραλέα πράξη, την ώρα που έβλεπε ταινία με τη σύντροφό του στο διαμέρισμά τους στο Γουδή.

Όπως αποκάλυψε ο Χρήστος, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η σύντροφός του υποπτευόταν ότι είχε αποκοιμηθεί καθώς παρακολουθούσαν κάποια ταινία, φτάνοντας σε σημείο να τον ρωτήσει αν είναι ξύπνιος.

Κατόπιν, εκείνος φυσικά το αρνείτο και με μεγάλη δυσκολία της μετέφερε την τελευταία εικόνα που είχε δει με τα μισόκλειστα μάτια του αντιδρώντας μάλιστα ως ιδιαίτερα προσβεβλημένος. Άλλες φορές του ξέφευγαν μικρά ροχαλητά που τον εξέθεταν ακόμα περισσότερο, ωστόσο και τότε παρίστανε ότι πρόκειται για ένα πρόσκαιρο συνάχι ρουφώντας τη μύτη του και προσθέτοντας ένα γενικό αλλά ασφαλές σχόλιο για κάποιον δευτερεύοντα χαρακτήρα της ταινίας.

«Ήμουν τόσο κουρασμένος και ήθελα απλά να κοιμηθώ, αλλά για κάποιο λόγο όταν με ρωτούσε η Λένα αισθανόμουν ότι με έπιανε κάποιος στα πράσα να κάνω κάτι πολύ άσχημο. Λες και έκλεβα», μας λέει ο Χρήστος.

«Μερικές φορές όλο αυτό είχε και επιπλέον χαρακτήρα ενοχής, αφού, στην περίπτωση που η ταινία ήταν πρόταση της Λένας και δεν μου άρεσε, αν παραδεχόμουν ότι κοιμάμαι θα έπρεπε να την σταματήσουμε και να δούμε τη συνέχεια κάποιο άλλο βράδυ. Αν από την άλλη είχα προτείνει εγώ την ταινία, πώς θα μπορούσα να υποστηρίξω την επιλογή μου όταν εγώ ο ίδιος κοιμάμαι; Ευτυχώς όλα αυτά είναι στο παρελθόν πλέον μιας και βρήκα το θάρρος να παραδεχτώ τα πάντα και μαζί με τη Λένα να το αφήσουμε πίσω μας», καταλήγει ανακουφισμένος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το περνούσε αυτό να σας πω την αλήθεια» λέει η Λένα. «Δεν είναι και τρομερό να τον πάρει ο ύπνος ενώ βλέπουμε μια ταινία. Το πολύ πολύ να την έβλεπα μόνη μου. Παρόλα αυτά όμως, δε μπορώ με σιγουριά να σας πω γιατί τον ρωτούσα επίμονα αν κοιμάται ενώ στην πραγματικότητα δε με ενοχλούσε τόσο. Περίεργο», καταλήγει.

Πάντως, όπως φαίνεται, το παράδειγμα του Χρήστου ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι φίλοι των ταινιών και σειρών που αρχίζουν να παραδέχονται ανοιχτά πλέον ότι τους πήρε ο ύπνος σε συγκεκριμένες στιγμές στο παρελθόν. Δεν αποκλείεται μάλιστα, κατόπιν των εξελίξεων αυτών, δημοφιλείς πλατφόρμες να εντάξουν στο σχεδιασμό τους ειδική σήμανση για τους χρήστες που θα τους υποδεικνύει τα κατάλληλα, βάσει της πλοκής, σημεία της ταινίας για να αποκοιμηθούν με ασφάλεια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.