Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly cloudy
12°C
 

Δοχεία με σάλιο για ευκολότερο άνοιγμα των σακούλων θα τοποθετηθούν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ

BeforeFuelWaterΔοχεία με σάλιο αναμένεται να τοποθετήσει δίπλα στα ταμεία γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διευκολύνονται οι πελάτες να ανοίξουν τις νάυλον σακούλες για τα ψώνια. Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Γερασιμίδης εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση: «Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να ανοίξει κανείς μια σακούλα σούπερ μάρκετ, πόσο μάλλον τρεις ή τέσσερις και μάλιστα όταν γνωρίζει ότι πίσω του περιμένει ουρά πελατών και ο ταμίας έχει ήδη απλώσει το χέρι για να πληρωθεί. Η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια, έχουν μάλιστα σημειωθεί περιστατικά όπου άνθρωποι λιποθύμησαν, έβαλαν τα κλάματα ή παράτησαν τα ψώνια τους και έφυγαν τρέχοντας», αναλύει.

«Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια, γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχει συχνά δίπλα στο ταμείο ένα δοχείο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Μέχρι σήμερα το σφουγγάρι αυτό βρεχόταν με νερό, όμως δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικό και στην πραγματικότητα εξυπηρετούσε ως "πλασίμπο" εναντίον της πίεσης», τονίζει ο κ. Γερασιμίδης, για να συνεχίσει: «Σήμερα, μετά από χρόνια ερευνών είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πως η καταλληλότερη ουσία για να βοηθήσει στο άνοιγμα της νάυλον σακούλας είναι το ανθρώπινο σάλιο. Προκειμένου λοιπόν να διευκολύνουμε τους πελάτες μας, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε δοχεία με ανθρώπινο σάλιο δίπλα από κάθε ταμείο».

Φαίνεται πως το δοχείο θα γεμίζεται κάθε πρωί από τους υπαλλήλους κάθε καταστήματος με το δικό τους σάλιο, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να συνεισφέρει προκειμένου να βοηθήσει συμπολίτες του με λιγότερη ποσότητα σάλιου στην στοματική τους κοιλότητα. «Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει φάει κάτι αλμυρό, να έχει λερωμένα χέρια και να μη θέλει να τα βάλει στο στόμα του ή εν πάση περιπτώσει να θέλει να χρησιμοποιήσει το σάλιο του σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Αυτή η ευπαθής κοινωνική ομάδα θα μας βρει δίπλα της», καταλήγει ο κ. Γερασιμίδης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.