Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

Συνθηματικά «3-0, σκούπα» αναστατώνουν στρατόπεδο του Έβρου

paoole-WBa8mriL.1371456988Μία πλάκα στρατιωτών είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση τρομερής σύγχυσης σε στρατόπεδο του Έβρου την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν δύο στρατιώτες κατάφεραν να εισχωρήσουν στο γραφείο του επόπτη του στρατοπέδου και να αλλάξουν τις καταστάσεις με τα συνθηματικά που θα χρησιμοποιούσαν οι σκοποί για την «αναγνώριση» την ημέρα εκείνη. Οι δύο στρατιώτες όρισαν τους αριθμούς 3 και 0 για σύνθημα, ενώ για παρασύνθημα επέλεξαν τη λέξη «σκούπα». Ο συνδυασμός αυτός επελέγη από τους οπλίτες - φιλάθλους του Παναθηναϊκού αφού παρέπεμπε στο σκορ της φετινής σειράς τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ, όπου η ομάδα τους κέρδισε τον «αιώνιο» αντίπαλο σε τρία σερί παιχνίδια κατακτώντας έτσι την κούπα.

Οι δύο... «πράσινοι» στρατιώτες αποφάσισαν την αλλαγή των συνθηματικών σε «3-0, σκούπα» σε μια προσπάθεια «εκδίκησης» προς τον αξιωματικό, φίλαθλο του Ολυμπιακού, ο οποίος με τη σειρά του είχε πειράξει τους νεαρούς κατά την πρωινή αναφορά, όταν η ομάδα του Πειραιά είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημ στο μπάσκετ μερικές εβδομάδες πριν. Η πράξη των δύο στρατιωτών έγινε αντιληπτή από τον ίδιο τον αξιωματικό το βράδυ της Πέμπτης, όταν εκείνος εκτελούσε υπηρεσία ως Επόπτης στρατοπέδου.

Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, φήμες θέλουν τον αξιωματικό να πραγματοποιεί έφοδο στους σκοπούς ανταλλάσοντας κανονικά τα συνθηματικά. Έτσι, στο άκουσμα των αριθμών 3,0 και της λέξης «σκούπα», συνειδητοποίησε άμεσα  ότι κάτι πάει λάθος. Αν και χρειάστηκαν μόνο δύο τηλεφωνήματα για να γίνει αντιληπτή η αλλαγή, το εγχείρημα των στρατιωτών δημιούργησε μεγάλη σύγχυση στο ακριτικό στρατόπεδο και βεβαίως την οργή του... ξεγελασμένου αξιωματικού, ο οποίος είχε ήδη δεχθεί αρκετή καζούρα από τους «πρασίνων αισθημάτων» συναδέλφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού» έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες ώστε οι δράστες να ελεγχθούν πειθαρχικά και να παραπεμφθούν στο στρατοδικείο για την ευφάνταστη πράξη τους, ενώ ήδη σαν μια αρχική τιμωρία, ο αξιωματικός εφοδίασε τους 2 στρατιώτες με σκούπες, ώστε να καθαρίσουν κάθε σπιθαμή του ακριτικού στρατοπέδου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.