Αφρικανικά πόνι
Clear sky
29°C
 

Η διαφορά των Α.Τ από τα Τ.Α. έγκειται στον βαθμό δυσλεξίας του αστυνομικού υπηρεσίας

Έκπληξη έχει προκαλέσει σε όλη την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και σε κάθε αστυνομικό ξεχωριστά, η αποκάλυψη πως δεν υπάρχει ο όρος «Τμήμα Ασφαλείας»: Σε κανένα νόμο, σε καμία εγκύκλιο υπουργείου δημόσιας τάξης, προστασίας του πολίτη ή πολιτικής προστασίας δεν εμφανίζεται ο όρος «Τμήμα Ασφαλείας».

Όσοι αστυνομικοί νομίζουν πως σήμερα υπηρετούν σε «Τμήμα Ασφαλείας», είναι αυτοί που έτυχαν να έχουν δυσλεξικό διοικητή την ημέρα που αποφοίτησαν από τη σχολή αστυνομίας και διορίστηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα (A.T. ή T.A. για τους μισούς).

Σύμφωνα με έρευνα που υπογράφεται από το «Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων», εννιά στα δέκα Αστυνομικά Τμήματα και τέσσερα στα δέκα «Τμήματα Ασφαλείας» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάνει λάθος στα αρχικά τους τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα χιλιάδες αστυνομικοί να παρουσιάζονται στο λάθος μέρος, και στην παραγγελία χιλιάδων «πινακίδων πόρτας» για να σηματοδοτήσουν τα διαφορετικά τμήματα.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στην παροχή στήριξης στους αστυνομικούς με δυσλεξία με την παροχή εξειδικευμένης, προσανατολισμένης, δομημένης και συστηματικής εκπαίδευσης με περισσότερη υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Επιπροσθέτως και ευτυχώς, αν και υπάρχει μια εμφανής ανησυχία για το γεγονός ότι η δυσλεξία εκδηλώνεται αρνητικά σαν μαθησιακή δυσκολία, η επιστήμη έχει αποδείξει πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία που απορρέουν από αυτή: Πολλά από τα άτομα με δυσλεξία παρουσιάζουν ιδιαίτερες ικανότητες στο κόψιμο κλήσεων καθώς και σε άλλες δημιουργικές τέχνες όπως το σφύριγμα σφυρίχτρας.

Αν μάλιστα στα άτομα αυτά δοθεί η κατάλληλη βοήθεια τότε είναι δυνατόν να έχουν μεγάλες επιτυχίες και να κατακτήσουν ακόμα και πτυχία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Πολλοί εξάλλου από αυτούς το έχουν ήδη κάνει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.