Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Τη βαθιά της θλίψη για το δυστύχημα στα Τέμπη εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Τρένων

Στο Λιανοκλάδι μαζεύτηκαν χθες το βράδυ οι συρμοί και οι αμαξοστοιχίες μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τρένων, σε μια έκτακτη αγρυπνία μνήμης και τιμής των θυμάτων του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους.

Τα τρένα της επικράτειας, θέλησαν να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη για το συμβάν, ζητώντας συγχώρεση από την κοινή γνώμη και δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες. Το «παρών» στην ολονυχτία έδωσαν ακόμα και τα γηραιότερα μέλη της Ένωσης, οι αυτοκινητάμαξες των σειρών Α.104, Α.151, Α.208 και Α.454 που λειτουργούν ακατάπαυστα από τις αρχές της δεκαετίας του '70.

Αλλά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Φθιώτιδας βρέθηκαν και νεότερα τρένα, της δεκαετίας του 2000, καθώς και παιδικά τρενάκια που ήρθαν από τα παιδικά δωμάτια όλης της χώρας. Τα τελευταία, αν και δεν καταλάβαιναν ακριβώς τι γίνεται και κάθονταν σιωπηλά ακούγοντας τα μεγαλύτερα, διαισθάνονταν πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί και δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια.

«Όλα τα τρένα εδώ είμαστε συντετριμμένα. Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου, είμαστε γερασμένα, κουρασμένα, με ελλιπή συντήρηση, χωρίς σηματοδότηση και συστήματα ελέγχου. Δυστυχώς δεν θέλει πολύ να γίνει το κακό» σημειώνεται στην ανακοίνωση των συρμών.

«Η ευθύνη δεν βρίσκεται στο λάθος μίας μεμονωμένης αμαξοστοιχίας, αλλά στο σύστημα που δεν έχει τις δικλείδες ασφαλείας ώστε μια κακιά στιγμή να μην αποβεί μοιραία», προσθέτουν, αναφερόμενα στη συνάδελφο τους αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Intercity 62 το βράδυ της Τρίτης.

Το «Κουλούρι» βρέθηκε κι αυτό στο Λιανοκλάδι και εύχεται από την πλευρά του να μην χρειαστεί ξανά στο μέλλον να μαζευτούν όλα τα τρένα σε ένα μέρος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.