Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Οικογένεια που δεν έχει στολίσει ακόμα για τα Χριστούγεννα ανακαλύφθηκε στην Εκάλη

trang-tri-den-02ΕΚΑΛΗ - Σάλος ξέσπασε στο βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας όταν ανακαλύφθηκε οικογένεια η οποία δεν είχε στολίσει ακόμα το σπίτι της για τα ερχόμενα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός οτι ο Νοέμβριος έχει ήδη περάσει τα μισά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανακάλυψη έκανε η 42χρονη Ενριέτα, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδίων, την περασμένη Παρασκευή.

«Όπως κάθε πρωί έφυγα από το σπίτι για να πάω στο κλαμπ για τένις. Αυτή τη φορά όμως ακολούθησα διαφορετική διαδρομή από αυτή που κάνω συνήθως γιατί δεν ήθελα να περάσω μπροστά από το σπίτι της Ελισάβετ. Έχουν βάλει ένα τρίμετρο έλατο στον μπροστινό κήπο και το ζηλεύω τόσο πολύ που δεν θέλω να το βλέπω γιατί συγχύζομαι», διηγείται η Ενριέτα. «Όλα στην διαδρομή ήταν όμορφα, στις μάντρες αναβόσβηναν φωτάκια, όλα τα σπίτια είχαν γιρλάντες, τεχνητό χιόνι και ομοίωμα άγιου Βασίλη στην καμινάδα. Ένα - δύο μάλιστα είχαν στον κήπο ορχήστρες που έπαιζαν τα κάλαντα όλη μέρα. Με έκαναν να χαμογελάσω και να στοχαστώ για την αγάπη που υπάρχει παντού στον κόσμο. Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή το είδα και ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ». Σύμφωνα με την Ενριέτα, η πρωινή της βόλτα την έφερε μπροστά στο το θλιβερό θέαμα ενός σπιτιού το οποίο δεν είχε Χριστουγεννιάτικους στολισμούς. «Όλα τα σπίτια ήταν φωτεινά και ευχάριστα. Αυτό ήταν σκοτεινό», συμπληρώνει. «Αμέσως κάλεσα τον δήμαρχο στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσω ενώ συγκάλεσα και έκτακτη συνέλευση κατοίκων».

Όλα δείχνουν πως η, τετραμελής, οικογένεια που κατοικεί στο σπίτι το οποίο αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό. «Ο άνδρας έχει μανία με τον τζόγο», εξηγεί η Ροζίνα που μένει στο δίπλα σπίτι. «Λένε ότι έχασε πολλά λεφτά τελευταία. Το είχα καταλάβει εγώ, εδώ δεν γέμισαν την πισίνα το καλοκαίρι. Άσε που αυτή φοράει περσινά ρούχα».

Πλέον η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την οικογένεια. Η συνέλευση κατοίκων αποφάσισε πως το σπίτι θα πρέπει να στολιστεί το αργότερο ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αφαιρεθεί από την οικογένεια η άδεια παραμονής στην Εκάλη και θα πρέπει να αναζητήσει στέγη σε ευτελέστερο προάστιο. Πλέον όλος ο δήμος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης με κομμένη την ανάσα, ενώ σοκ προκάλεσε το γεγονός ότι ανώνυμο μέλος της οικογένειας στοιχημάτισε πως το σπίτι δεν θα είναι στολισμένο στις 25 Νοεμβρίου.

Το «Κουλούρι» θα ενημερώσει για κάθε περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.