Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Απόφαση-βόμβα από τη FIFA: Επισήμως 100 λεπτά η διάρκεια των ματς στους νοκ άουτ αγώνες

Όπως αναφέρουν διάφορα μέσα στο εξωτερικό, η FIFA αποφάσισε να αυξήσει τη διάρκεια των αγώνων στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου στα 100 λεπτά, αντί των 90 που είναι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτη ημίχρονο θα είναι διάρκειας 45 λεπτών - όπως και σήμερα - αλλά το δεύτερο ημίχρονο θα είναι 55άλεπτο.

Ο διαιτητής, ως ο επίσημος χρονομέτρης του αγώνα, θα μπορεί να αφαιρεί χρόνο (μερικά λεπτά) σε κάθε ημίχρονο εφόσον οι παίκτες εκτελούν γρήγορα τις στημένες φάσεις ή αν σπαταλούν λιγότερο χρόνο για πανηγυρισμούς.

Η έννοια της παράτασης ενός αγώνα χάνεται πλέον, με τους αγώνες να τελειώνουν ακριβώς στα 100 λεπτά, «ό,τι και να γίνει». Σύμφωνα με παράγοντες της ομοσπονδίας, όπως και στο μπάσκετ, ένα γκολ μπορεί να μετρήσει στην εκπνοή του αγώνα εφόσον η μπάλα έχει φύγει από τα πόδια ή το κεφάλι του επιτιθέμενου όταν ακουστεί το μπάζερ της λήξης.

Ο χρόνος που θα αφαιρείται από το διαιτητή θα αναφέρεται ως «χρόνος-κέρδος» και παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι προτείνεται να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να βγουν για περπάτημα στα λίγα λεπτά αυτά.

Η αθλητική κοινότητα φαίνεται να μην αντιδρά ιδιαίτερα στο νέο αυτό, καθώς πολλές είναι οι ομάδες που πιστεύουν πως θα επωφεληθούν από το μέτρο. Σύμφωνα με τους φιλάθλους όμως, η αίσθηση είναι πως η FIFA καλύτερα θα έκανε να έπαιρνε μέτρα κατά των ατομιστιών, θέμα που επιδεικτικά αγνοεί πολλά χρόνια τώρα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.