Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Στον 902 τα δικαιωμάτα της Α1

Λύση δόθηκε επιτέλους στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1. Ο τηλεοπτικός σταθμός 902, ο οποίος θυμίζουμε πως μόλις πριν από μερικές εβδομάδες πέρασε στα χέρια του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, κατέθεσε στη λίγκα προσφορά την οποία οι ομάδες δεν μπορούσαν να αρνηθούν και εξασφάλισε τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Θυμίζουμε πως η πλειοψηφία των ομάδων της Α1, απογοητευμένες από τη χαμηλή πρόταση την οποία είχε καταθέσει η ΕΡΤ, είχαν αποφασίσει να κατέβουν σε απεργία, γεγονός το οποίο οδήγησε σε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Οι διοικούντες τον 902 δεν άφησαν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και κινούμενοι αστραπιαία, έδωσαν τα χέρια με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, ο οποίος δήλωσε εμφανώς ανακουφισμένος στο "Κουλούρι" : "Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Μέρντοχ διότι με την πρωτοβουλία του κρατάει ζωντανό το ελληνικό μπάσκετ σε δύσκολους καιρούς. Γνωρίζω τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχει για την προβολή της Α1 σε όλο τον κόσμο και εύχομαι σύντομα το ελληνικό πρωτάθλημα να φτάσει τη δυναμικότητα του ΝΒΑ."

Οι μεταδόσεις του 902 θα ξεκινήσουν με το ντέρμπι Περιστέρι-Πανελευσινιακός το ερχόμενο Σάββατο, παιχνίδι στο οποίο σκοπεύει να παρεβρεθεί προσωπικά και ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ. Τους αγώνες θα περιγράφει ο Στηβ Γιατζόγλου στα αγγλικά, καθώς ο 902 εκμπέμπει πλέον παγκοσμίως ενώ  θα υπάρχει και ειδική εβδομαδιαία εκπομπή με τις καλύτερες φάσεις κάθε αγώνα, την οποία θα παρουσιάζει επίσης στα αγγλικά ο Φίλιππας Συρίγος. Στις σκέψεις μάλιστα των ανθρώπων του καναλιού είναι να ζητήσουν από τον ΕΣΑΚΕ οι αγώνες της Α1 να διεξάγονται καθημερινά και να ξεκινούν τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδος έτσι ώστε να συμπίπτουν χρονικά με τα παιχνίδια του ΝΒΑ με φανερό στόχο να χτυπήσουν το ανταγωνιστικό κανάλι TNT το οποίο έχει τα δικαιώματα του ΝΒΑ στις Η.Π.Α.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η παγκόσμια καμπάνια προώθησης της Α1, με κεντρικό πρόσωπο τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ο οποίος ήδη έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και αναμένεται να ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία με σκοπό να προωθήσει το ελληνικό πρωτάθλημα σε κάθε γωνιά του κόσμου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.