Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Δραματική μείωση των παγκoσμίων αποθεμάτων κέτσαπ

ΟΟΥΚ ΜΠΡΟΥΚ, ΙΛΙΝΟΪ -- Σε πανικό βρίσκονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι του παγκόσμιου κολοσσού φαστ φουντ Mac Donald’s. Μέσα σε άκρα μυστικότητα (άλλη μια αποκλειστικότητα του “Κουλουριού”) τα Mac Donald’s ετοιμάζονται να επανεφεύρουν τον εαυτό τους για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή τους το 1940. Αιτία του πανικού τα αποτελέσματα που παρουσίασαν οι ειδικοί αναλυτές έπειτα από τον ετήσιο έλεγχο των παγκοσμίων αποθεμάτων κέτσαπ.

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως  "σοκαριστικά". Συγκεκριμένα,  μόλις 25 εκατομμύρια τόνοι κέτσαπ φαίνεται πως θα διατεθούν προς  κατανάλωση μέσα στο 2013, τη στιγμή που η ετήσια παγκόσμια παραγωγή ανέρχεται στους 35,8 εκατομμύρια τόνους. Μέσα στα επόμενα χρόνια μάλιστα αναμένεται να μειωθεί κι άλλο το ποσοστό της ετήσιας παραγωγής που θα δίνεται για χρήση σε φαγώσιμα, για να σταθεροποιηθεί τελικά το 2017 στους 10 εκατομμύρια τόνους κέτσαπ, αριθμός που δεν επαρκεί επ ουδενί για τις ανάγκες των αλυσίδων φαστ φουντ.

Αιτία του φαινομένου αυτού, φαίνεται πως είναι η αυξημένη παραγωγή ταινιών σπλάτερ. Κάθε χρόνο η ζήτηση για ταινίες του είδους αυξάνεται, όπως αυξάνεται και η επιθυμία του κοινού για πιο ακραίες σκηνές με περισσότερα ακρωτηριασμένα μέλη, περισσότερα κεφάλια καρφωμένα σε παλούκια, περισσότερα μάτια φαγωμένα, περισσότερες γλώσσες κομμένες, περισσότερα νύχια ξεριζωμένα και γενικά περισσότερο αίμα. Κάτι που μεταφράζεται σε διαρκώς αυξανόμενη χρήση κέτσαπ, αφού η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους σκηνοθέτες για την αναπαράσταση του αίματος. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας παραγωγής κέτσαπ στο εξής θα πηγαίνει απευθείας στο Χόλιγουντ. Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι ταινίες της σειράς Twilight δεν προσμετρώνται στην λίστα καθώς χρησιμοποιούν πραγματικό ανθρώπινο αίμα.

Η απάντηση των Mac Donald’s θα είναι η μετατροπή τους σε αλυσίδα σούσι ενώ και άλλοι κολοσσοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους: τα Burger King θα μετονομαστούν σε Napoli King και θα σερβίρουν ιταλικά πιάτα, ενώ τα “δικά μας” Simply Burgers θα μετατραπούν σε καταστήματα frozen yogurt. Τέλος, τα Goody’s θα συνεχίσουν ως έχουν καθώς ουδέποτε χρησιμοποίησαν πραγματική κέτσαπ στα προϊόντα τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.