Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

Ο Όμιλος Μέρντοχ αγοράζει τον 902

By World Economic Forum [CC-BY-SA-2.0]

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα το πρωί η επίσημη ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. σχετικά με την λήξη της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού 902 λόγω του υψηλού κόστους μετάβασης στο ψηφιακό σήμα. Εκατομμύρια τηλεθεατές του καναλιού "έσπασαν" τα τηλέφωνα του γραφείου του κόμματος στον Περισσό απαιτώντας να βρεθεί μια λύση και ο 902 να συνεχίσει να εκπέμπει το πετυχημένο του πρόγραμμα ψηφιακά και απ'  ότι φαίνεται οι εκκλήσεις τους έπιασαν τόπο.

Η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Αυστραλό μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ προκειμένου ο όμιλος του τελευταίου να αγοράσει τον 902. Ο Μέρντοχ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Media "News Corporation" καθώς και μέλος του Δ.Σ. του αμερικάνικου δικτύου FOX, επιθυμούσε εδώ και μεγάλο διάστημα να πραγματοποιήσει άνοιγμα στην ελληνική αγορά των Μ.Μ.Ε. και μάλιστα πρόσφατα είχε διαπραγματευτεί με τον Γιώργο Κουρή την αγορά του Alter, διαπραγματεύσεις οι οποίες εν τέλει δεν καρποφόρησαν. Φαίνεται ωστόσο πως αυτή τη φορά η προσπάθεια του 81χρονου επιχειρηματία θα έχει αίσιο τέλος και ο 902 θα περάσει στα χέρια του.

Στα σχέδια του Μέρντοχ είναι ο ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός να εκπέμπει πλέον παγκοσμίως και να περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του κυρίως αμερικάνικες σειρές και αθλήματα καθώς και σειρά ντοκυμαντέρ σχετικά με τον Ψυχρό Πόλεμο. Βασικός όρος για να υπάρξει συμφωνία ωστόσο, είναι να υπάρχει στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού  μια δίωρη εκπομπή η οποία θα ενημερώνει το παγκόσμιο κοινό για τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. Στην παρουσίαση της εκπομπής θα βρίσκεται η Λιάνα Κανέλλη η οποία αναμένεται να μετακομίσει μόνιμα στις Η.Π.Α.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες του "Κουλουριού" αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και μάλιστα δεν αποκλείεται στο πακέτο της πώλησης να προστεθεί τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός 902 όσο και ο "Ριζοσπάστης" ο οποίος θα μετονομαστεί σε "The Radical" και θα κυκλοφορεί σε 24 χώρες. Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει διαρρεύσει ακόμα. Μείνετε συντονισμένοι στο "Κουλούρι" για νεότερες πληροφορίες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.