Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Σε ναυτικά μίλια θα υπολογίζονται οι αποστάσεις στο πόλο από το 2023

Μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή βρίσκεται το άθλημα της υδατοσφαίρισης, περισσότερο γνωστό ως πόλο, το οποίο έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες και στη χώρα μας, με τελευταία το ασημένιο μετάλλιο της ανδρικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των αποστάσεων από το 2023, εναρμονίζοντάς τον με το θαλάσσιο στοιχείο. Έτσι, πλέον δε θα γίνεται λόγος για μέτρα, αλλά για ναυτικά μίλια, με την εισαγωγή του όρου στους επίσημους κανόνες του αθλήματος.

Για παράδειγμα, το πέναλτι θα εκτελείται από τα 0.00310686 ναυτικά μίλια, η γραμμή του κόρνερ θα απέχει 0.00124274 ναυτικά μίλια από το τέρμα και το πόσο κολύμπησε ο κάθε παίκτης θα υπολογίζεται επίσης σε μίλια, με τους σοφούς του αθλήματος να δηλώνουν εμφανώς ικανοποιημένοι που πλέον το παιχνίδι μοιάζει να σέβεται το στοιχείο που το φιλοξενεί.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες πως οι παίκτες θα πρέπει να κρατάνε ημερολόγιο μετά από κάθε αγώνα και να δένουν το μαγιό τους με ναυτικό κόμπο, ωστόσο το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.