Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Στη Ζάμπια θα γίνει τελικά ο φετινός τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου

Όνειρο ήταν και πάει για τους ομογενείς μας η διεξαγωγή του φετινού τελικού κυπέλλου στην Αυστραλία. Λίγο οι μακρινές αποστάσεις, λίγο τα σαχλά αστεία στο Twitter για κάγκουρες οπαδούς που θα βρεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, η ΕΠΟ έκανε την έκπληξη και αποφάσισε τελικά να διεξαχθεί ο τελικός στη μακρινή Ζάμπια.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, ο οποίος δήλωσε: «Κοιτάμε να αξιοποιήσουμε τις νέες αγορές που ανοίγονται για το ποδόσφαιρο μας στην Αφρική. Όλες σχεδόν οι ελληνικές ομάδες έχουν πολυπληθή κόσμο στη Ζάμπια που ανυπομονεί να δει την αγαπημένη του ομάδα».

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει καλά το παρασκήνιο της υπόθεσης, οι όποιες σκέψεις για διεξαγωγή του τελικού στο Ντονμπάς της Ουκρανίας έμειναν στην άκρη λόγω της αναμενόμενης εαρινής επίθεσης της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, ενθουσιασμός επικρατεί στην αφρικανική χώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Το «Κουλούρι» κατάφερε να επικοινωνήσει με τον γνωστό συνδεσμίτη του ΠΑΟΚ στη χώρα κ. Ισμαήλ Μπακαγιόκο, ο οποίος δήλωσε: «Γαβράκια και χανουμάκια πάλι θα τρέχετε. Στη ζούγκλα θα σας ψάχνουμε». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον τελικό θα ακολουθήσει σαφάρι με έπαθλο μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της Μαύρης Ηπείρου.

Το μόνο που απομένει προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία του τελικού είναι να καμφθούν οι αντιρρήσεις της κυβερνήσεως της χώρας. Όπως δήλωσε στο «Κουλούρι» ο Αντιπρόεδρος της Ζάμπια κ. Χακάιντε Μπαμπακίντα: «Μας τιμάει μεν, αλλά μας ανησυχεί κιόλας αυτή η απόφαση. Τι κακό έχουν ο Βόλος και η Λαμία δηλαδή; Ξέρετε εδώ στη Ζάμπια όταν πάει κάτι στραβά συνηθίζουμε να λέμε “Ούτε στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά”».

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.