Μότο Χριστός
Partly cloudy
6°C
 

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Μάρκος Σεφερλής

seferlisΔύσκολες στιγμές περνάει το τελευταίο διάστημα ο Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος έχει έρθει αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, που απειλούν να τον κλείσουν στη φυλακή για πολλά χρόνια.

Ο δημοφιλής κωμικός, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, κατηγορούμενος για σκληρά εγκλήματα κατά του πολιτισμού, του χιούμορ, της ηθικής και εν γένει της ανθρωπότητας, με τις πιθανές κυρώσεις να ξεκινάνε από πολυετή κάθειρξη και να καταλήγουν μέχρι και σε θανατική ποινή.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη ομάδας με κοινό γνώρισμα το χιούμορ, αποφάσισαν να κινήσουν νομικές διαδικασίες, φέροντας στο δικαστήριο αποσπάσματα από «κωμικά» σκετσάκια του ηθοποιού. Οι δικαστές, αποσβολωμένοι από αυτά που αντίκρισαν, αποφάσισαν για πρώτη φορά στην ιστορία να παραπέμψουν την υπόθεση κατευθείαν στο διεθνές δικαστήριο, αφού έκριναν πως επρόκειτο για παγκόσμια απειλή.

«Τέτοια αστεία πρέπει να απαγορευτούν δια παντός, ειδικά από τη στιγμή που έχουν βρει τόσους μιμητές και μια ποινή εσωτερικής κατανάλωσης δεν αρκεί. Πρέπει να δώσουμε ένα παράδειγμα στη διεθνή κοινότητα, ώστε να προφυλάξουμε το χιούμορ και να αποφύγουμε τη γενοκτονία καλών κωμικών», σχολίασε στο «Κουλούρι» με εμφανή ανησυχία, έγκριτος νομικός.

Όσο για τον ίδιο τον κ. Σεφερλή, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Παγκόσμιος κίνδυνος εγώ; Είμαι σίγουρος πώς πρόκειται για ψευδή φήμη. Δεν μου αρέσουν οι φήμες, εγώ είμαι χιουμορίστας, όχι ρουμορίστας, αχα, καλό εεεεε», κουνώντας στη συνέχεια πάνω-κάτω τα δάχτυλά του για αρκετά δευτερόλεπτα.