Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Sunny
29°C
 

Στη Στοκχόλμη την Παρασκευή ο Μίκης Θεοδωράκης, θα βραβευτεί από το τοπικό σύνδρομο

mikisΟ μεγάλος μουσικοσυνθέτης θα βραβευτεί σε ειδική τελετή το βράδυ της Παρασκευής στο δημαρχείο της Στοκχόλμης, όπου εκτός από το τοπικό σύνδρομο αναμένεται να δώσουν το «παρών» και δεκάδες άλλα ψυχολογικά φαινόμενα και αυταπάτες.

Σε ανακοίνωσή του, το σύνδρομο της Στοκχόλμης ευχαριστεί τον Μίκη Θεοδωράκη για τη συνολική προσφορά του ως συνθέτης, πολιτικός και αγωνιστής του λαού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, χαρακτηρίζοντας τον ως «εμβληματική φυσιογνωμία» που έχει σημαδέψει το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα με τη ζωή και το έργο του.

Πέραν του συνδρόμου της Στοκχόλμης, τον ενθουσιασμό του δεν έκρυψε το σύνδρομο της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», που σχολίασε στο Twitter: «Ουάου, αυτό είναι μεγάλο!». Στη συνέχεια, την ανάρτηση έκανε retweet και το σύνδρομο «Διπλού υποκειμένου», γεγονός μάλλον αναμενόμενο μιας και το εν λόγω σύνδρομο δεν σταματάει όλη μέρα να κάνει refresh το Twitter.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας συνθέτης όταν ρωτήθηκε για το θέμα από ρεπόρτερ του «Κουλουριού», αρχικά του επιτέθηκε κατηγορώντας τον για φασισμό, για να τον αποκαλέσει «αδελφό» και να τον αγκαλιάσει στη συνέχεια.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όμως μετά από πιο προσεκτική μελέτη διαπιστώθηκε πως η δική τους συμπεριφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω κάποιας ψυχικής διαταραχής, οπότε κρίθηκαν ανεπιθύμητοι.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.