Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

«Ένα το χελιδόνι» έγραψε με blanco στην τσάντα του ο Αλέξης Τσίπρας

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτύπωσε στην τσάντα του με blanco τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη στο «Άξιον εστί» που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη: «Ένα το χελιδόνι», με μεγάλα λευκά κεφαλαία γράμματα κι από κάτω, με μικρότερα, «κι η Άνοιξη ακριβή».

Όπως δήλωσε σε συνεργάτες του την ώρα του μεσημεριανού και λίγο αργότερα ανάρτησε στο Instagram, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με τον τρόπο αυτόν να υποβάλει τα σέβη του στον μεγάλο οικουμενικό συνθέτη που «σημάδεψε» με τη ζωή και το έργο του πολλές γενιές Ελλήνων και μη και έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Ταυτόχρονα, ο στίχος αναμφίβολα προσδίδει ένα άλλο κύρος και μυστήριο στην καφέ τσάντα τύπου φακέλου και είναι σίγουρο πως πολλοί θα ζηλέψουν και θα ήθελαν να το είχαν σκεφτεί πρώτοι. Τόσο μέσα στο κόμμα όσο και εκτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είναι τόσο περήφανος που επιδεικνύει συνεχώς τη νέα διακόσμηση της τσάντας, κάνοντας ότι ψάχνει κάτι ενώ στέκεται στον διάδρομο ή όταν περνάει μπροστά από τα γραφεία των συνεργατών του και των υπόλοιπων «ενοίκων» της Κουμουνδούρου.

«Προσπαθούν να το κρύψουν αλλά ξέρω πως κοιτάνε συνεχώς κρυφά και σκάνε από τη ζήλια τους», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε ρεπόρτερ του «Κουλουριού», προτού αποσυρθεί για να αντικαταστήσει το λουρί της τσάντας του με χειρολαβή από λεωφορείο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.