Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Αυξημένα τα κέρδη του ΟΤΕ από τα τηλεφωνήματα για βόμβες

Χαράς ευαγγέλια για τον ΟΤΕ, καθώς ραγδαία αύξηση παρατηρείται στα έσοδά του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, όπως μεταφέρουν πηγές από τη διοίκηση του οργανισμού. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από τα συνεχιζόμενα τηλεφωνήματα-φάρσες για βόμβες σε δημόσιες υπηρεσίες, λεωφορεία, μασατζίδικα και καταστήματα frozen yoghurt.

Το φαινόμενο αυτό, που συνήθως λάμβανε χώρα την περίοδο του καλοκαιριού από καθυστερημένους επιβάτες πλοίων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην το χάσουν, δείχνει να γνωρίζει πλέον ιδιαίτερη απήχηση και τους χειμερινούς μήνες, από συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν κάνει κυριολεκτικά το ακουστικό... «σκουλαρίκι», τηλεφωνώντας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για βόμβες. Η συνήθεια αυτή, που τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει διαστάσεις μάστιγας, έχει εξελιχθεί σε εθισμό για τους πολίτες, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να αγγίζουν εφταψήφιο αριθμό.

Αυτό βέβαια δεν μοιάζει να εμποδίζει τα στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, από το να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού βλέπουν ότι μέσα σε ένα περιβάλλον βαθειάς ύφεσης και κρίσης, τα κέρδη τους μεγαλώνουν συνεχώς. Όπως χαρακτηριστικά εκμυστηρεύτηκε στο «Κουλούρι» μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ «Ζούμε μεγάλες στιγμές. Αναβιώνουμε εποχές 2004 και είμαστε μόνο λίγα τηλεφωνήματα μακριά από το να τρώμε και πάλι με χρυσά κουτάλια».

Τον ενθουσιασμό όμως των ανθρώπων του ΟΤΕ, δεν μοιάζει να συμμερίζονται οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη, καθώς είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν πλέον τριπλοβάρδιες. Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου πυροτεχνουργών Ελλάδος, Ιωσήφ Νικολάου «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ο έλληνας πυροτεχνουργός έχει δικαιώματα και ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσει. Για το λόγο αυτό, προκηρύσσουμε 8ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για αύριο και μεθαύριο, ζητώντας να σταματήσει επιτέλους αυτό το κακόγουστο αστείο», μια απόφαση που κρατάει όμηρους τους αμέτρητους έλληνες φαρσέρ.