Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Με 3 κουτάβια και 4 βρέφη θα μεταβεί στην επόμενη συνάντηση με την Τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς

Μια νέα στρατηγική προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας την επιβολή ακόμη σκληρότερων οικονομικών μέτρων εξετάζει η επικοινωνιακή ομάδα του Πρωθυπουργού.

Στην μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων έχουν επιστρατευτεί αρκετά μέσα τα οποία στόχευαν στο να προκαλέσουν τη λύπηση στους εκπροσώπους της Τρόικας. Αρχικά οι Έλληνες αξιωματούχοι πήγαιναν ρακένδυτοι στις συναντήσεις, στη συνέχεια εμφανιζόντουσαν φανερά αδυνατισμένοι και αξύριστοι και συχνά ξεσπούσαν σε κλάμματα ωστόσο οι εταίροι δεν έδειχαν κανένα οίκτο με αποτέλεσμα τα μέτρα να γίνονται διαρκώς σκληρότερα.

Έτσι, ως τελευταία σανίδα σωτηρίας προτάθηκε στον κύριο Σαμαρά στην επόμενη συνάντηση του με την Τρόικα να κρατάει στην αγκαλιά του 3 κουτάβια και 4 βρέφη. Ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, αφού έρευνες του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης έχουν δείξει πως αυτή είναι η ιδανική αναλογία κουταβιών και βρεφών, με το ιδανικό σενάριο μάλιστα να μιλά για 3 αρσενικά κουτάβια και μοιρασμένα βρέφη. Με τον τρόπο αυτό ο Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί αυτόματα πιο γλυκός και θα είναι δύσκολο στα στελέχη της Τρόικας να του χαλάσουν το χατίρι. Σε περίπτωση πάντως που κάτι πάει στραβά, προβλέπεται τα κουτάβια να αρχίσουν να τρίβονται πάνω στους εκπροσώπους της Τρόικας και τα βρέφη να αρχίσουν να γελάνε ενώ θα τους τρέχουν τα σάλια.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης μίλησε στο «Κουλούρι» για το σενάριο αυτό λέγοντας: «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποιον άλλο τρόπο να εμποδίσουμε την επιβολή νέων μέτρων. Αφού η εξαθλίωση του λαού και η καταστροφή της οικονομίας δεν αρκούν, επιστρατεύουμε το τελευταίο μας χαρτί. Αν δεν λυπηθούν και τα βρέφη με τα κουτάβια θα είναι απάνθρωποι, για να μην πω ρομπότ.»

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν αποκάλυψε τη ράτσα των κουταβιών, τονίζοντας πως εξετάζουν όλες τις επιλογές προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.