Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Αλλεπάλληλες ελεγχόμενες εκρήξεις από το πρωί στο Κολλέγιο Αθηνών, εντοπίστηκαν ύποπτα σακίδια με βιβλία της Α' Λυκείου

Σε επιφυλακή βρίσκεται για άλλη μία φορά το Κολλέγιο Αθηνών, όπου από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες ελεγχόμενες εκρήξεις από ομάδες πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ στους διαδρόμους του Μπενακείου Διδακτηρίου και πιο συγκεκριμένα στην πτέρυγα που κάνουν μάθημα τα τμήματα της Α' Λυκείου.

Όλα ξεκίνησαν στο διάλειμμα μεταξύ πρώτης και δεύτερης ώρας, όταν μαθητές εντόπισαν ύποπτα σακίδια γεμάτα βιβλία αφημένα στον διάδρομο. Αμέσως η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε στις κινήσεις που προβλέπει το πρωτόκολλο: απέκλεισε τον χώρο, οδήγησε μαθητές και καθηγητές σε υπόγειο καταφύγιο και ενημέρωσε τα κανάλια, τους γονείς και την Άμεση Δράση.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο είχαν φτάσει τα πρώτα κλιμάκια του τμήματος πυροτεχνουργών καθώς και μονάδες των ΕΜΑΚ, των Καταδρομέων και της Πυροσβεστικής, αλλά και άνδρες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιλήφθηκαν αμέσως της κατάστασης και ξεκίνησαν τις ελεγχόμενες εκρήξεις, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος γρήγορα να εξουδετερωθεί.

Μόλις πριν λίγο, η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Τα σακίδια δεν βρέθηκαν με φυσιολογικό τρόπο μέσα στο campus του Σχολείου. Αρχικά η κατασκευή τους ήταν ευτελούς ποιότητας, φτηνιάρικη, άγνωστης μάρκας οπότε αποκλείεται να ανήκαν σε κάποιο μαθητή ή μαθήτρια, έπειτα περιείχαν βιβλία Λογοτεχνίας και Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ τα τμήματα σήμερα είχαν International Business και Maritime Economics.

Ο President έλαβε γνώση των συμβάντων και ενεργοποίησε τον μηχανισμό ασφαλείας που λειτούργησε στην εντέλεια.

Πλέον η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και σιγά-σιγά επανέρχεται η ομαλότητα, ωστόσο συνεχίζουμε να χτενίζουμε το campus για ύποπτα εξωσχολικά πρόσωπα ή αντικείμενα. Είναι αλήθεια ότι η ανατολική πτέρυγα του Μπενακείου έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρη από τις εκρήξεις, όμως τσιμέντα είναι αυτά, ξαναφτιάχνονται.»

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και έχει στείλει ρεπόρτερ του να πηδήξει την μάντρα του Κολλεγίου και να εισέλθει στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι γίνεται. Μείνετε συντονισμένοι.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.