Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly cloudy
15°C
 

Με χειροκροτήματα θα μπορούν να πληρώνουν στο εξής τους λογαριασμούς τους νοσηλευτές και καλλιτέχνες

Μια σημαντική πρωτοβουλία ελάφρυνσης και ανακούφισης χιλιάδων εργαζομένων ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πριν από λίγο το Υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν λόγω των ασφυκτικών οικονομικών δυσκολιών που έχει επιφέρει η νέα πραγματικότητα με τον κορονοϊό.

Έτσι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκαθάρισε πως στο εξής, όλοι οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα υγείας αλλά και πολιτισμού, θα μπορούν να πληρώνουν πλέον τους λογαριασμούς τους με χειροκροτήματα.

«Το χειροκρότημα θα γίνει και επίσημα συνάλλαγμα, θα έχει τη δική του αξία και θα οριοθετηθεί. Ένας λογαριασμός της ΔΕΗ θα αντιστοιχεί σε χειροκροτήματα συγκεκριμένης διάρκειας και έντασης, το οποίο φυσικά ο πληρών θα πρέπει πρώτα να το έχει λάβει για να το ανταποδώσει», διευκρίνισε ο Υπουργός, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπάνε σε χειροκροτήματα και τον κ. Σταϊκούρα να ανακοινώνει πως τα χειροκροτήματα αυτά θα διατεθούν στο κοινό ταμείο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αν το μέτρο αυτό στεφθεί με επιτυχία, ανάμενεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, καταργώντας έτσι αναγκαστικά δια παντός το πλένο για καθιέρωση των ανέπαφων πληρωμών.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.