Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
16°C
 

Μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση θα επιβάλλεται σε όσους εύχονται «Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος»

k8-7Σε μια κίνηση που αναμένεται να ευχαριστήσει τους απανταχού φίλους των μνημονίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να προβεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση πάντα με την Τρόικα και τους θεσμούς.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε χθες βράδυ στο «Κουλούρι» στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η κυβέρνηση εξετάζει νέες διεξόδους και έσοδα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε πως πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν σε αναρτήσεις ευχόμενοι «Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος» ή άλλα συναφή, θέλοντας έτσι να δείξουν την αποστροφή τους προς το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Έτσι, ο Υπουργός αφουγκραζόμενος την απαίτηση των συγκεκριμένων χρηστών, προτίθεται να έρθει σε συνεννόηση με την Τρόικα ώστε να προστεθεί στο πρόγραμμα νέα εισφορά βάση της οποίας οι χρήστες αυτοί που αποζητούν την επιβολή νέου μνημονίου θα επιβαρύνονται φορολογικά αλλά και θα έχουν προτεραιότητα στην εφαρμογή πιθανών νέων μέτρων στο μέλλον. Προβλέπεται μάλιστα η έκδοση ειδικών καρτών για τους συγκεκριμένους χρήστες, μέσω των οποίων θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Με βάση το παραπάνω, σε διάφορες δοσοληψίες, τόσο σε αγορές όσο και σε φορολογικές υποχρεώσεις, με την επίδειξη της κάρτας του ή με τη συμπλήρωση του κωδικού της αντίστοιχα, ο χρήστης θα απολαμβάνει ιδιαίτερα προνόμια όπως αυξημένο Φ.Π.Α. μέχρι και 30%, μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ καθώς και υποχρέωση καταβολής του αρκετά συντομότερα κι όλα αυτά με σύστημα πόντων επιβράβευσης. Μάλιστα, δε θα λείπουν και οι συλλογικοί στόχοι, όπως για παράδειγμα η πολυπόθητη επιβολή νέου μνημονίου σε περίπτωση που όλοι οι χρήστες μαζί συμπληρώσουν τους πόντους που απαιτεί το πρόγραμμα.

Η νέα εισφορά μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα, ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, ενώ το ενδεχόμενο οι προκείμενοι χρήστες να μην εννοούν και εντελώς αυτό που γράφουν απορρίπτεται ως απίθανο απ' το σύνολο των υψηλά ιστάμενων του Υπουργείου Οικονομικών και δεν θα γίνεται δεκτό ως δικαιολογία.