Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
17°C
 

Καταργούνται οι υπολογιστές στο Γ.Ε.ΜΗ.

gemiΤέλος στη λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) βάζει ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Μιχαήλ Σφακιανάκης, με απόφασή του που τοιχοκολλήθηκε εις τριπλούν στην πόρτα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, επί της πλατείας Κάνιγγος.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, οι Η/Υ (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές) «δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν» στην καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς προσθέτουν αχρείαστο φόρτο εργασίας στους υπαλλήλους, οι οποίοι εκτός από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, έχουν στο μυαλό τους και να εξυπηρετήσουν το μηχάνημα.

Επιπλέον, τονίζει ο κ. Σφακιανάκης, η χρήση υπολογιστών συχνά προκαλεί σύνδρομα αυτοαμφισβήτησης και κατωτερότητας στους εργαζομένους που νιώθουν ανήμποροι και ανεπαρκείς. «Γίνεται σαφές ότι η περαιτέρω λειτουργία των computers σε τελική ανάλυση δυσχεραίνει το έργο των ανθρώπων μας και βλάπτει το ίδιο το Γ.Ε.ΜΗ.» καταλήγει το κείμενο, το οποίο είναι γραμμένο σε γραφομηχανή Triumph. κατασκευής 1965.

Πλέον, οι εργαζόμενοι στη Γενικό Εμπορικό Μητρώο δεν θα χάνουν χρόνο να σκανάρουν τα έγγραφα που προσκομίζουν οι επιχειρήσεις για να τα περάσουν στο «σύστημα», δεν θα χρειάζεται να διαβάζουν τα εισερχόμενα e-mail και να σκέφτονται αν θα απαντήσουν, ενώ θα γλυτώσουν και τον χρόνο που χρειαζόταν για να αλλάξουν μελάνι ή να ισιώσουν το χαρτί στον εκτυπωτή.

Αντιθέτως, θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για διαδικασίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα, όπως η συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων και η τοποθέτηση σφραγίδων σε έγγραφα.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει με το υπουργείο Ανάπτυξης για να αποσπάσει κάποιο σχόλιο από τον υπουργό, όμως όλες οι τηλεφωνικές γραμμές του υπουργείου έχουν μετατραπεί σε φαξ.