Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Με κατάργηση της Σικίνου απαντά η ένωση παραγωγών πλαστικών καλαμακίων

kafe-frappe-1-shutterstockΆμεση ήταν, όπως αναμενόταν, η απάντηση της ένωσης παραγωγών πλαστικών καλαμακίων στο κοινωφελές Ίδρυμα «Α.Κ. Λασκαρίδη» και τον Δήμο Σικίνου, καθώς ανακοίνωσε πως, όσο το αφορά, η Σίκινος καταργείται άμεσα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Δήμος Σικίνου, οι δημότες και οι επιχειρήσεις του νησιού δεσμεύονται να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και να τα αντικαταστήσουν με επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα που θα παραχωρηθούν από το Ίδρυμα. Ο Δήμος Σικίνου είναι ο πρώτος που προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού να αυτοδεσμευτούν πως αλλάζουν συνήθειες και συμβάλλουν στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης.

Από την πλευρά της, η ένωση παραγωγών πλαστικών καλαμακίων, σε έκτακτη συνέλευσή της αποφάσισε την άμεση κατάργηση της Σικίνου, και ανακοίνωσε σειρά μέτρων που επιβάλλονται στα μέλη της ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση στις ενώσεις παραγωγών πλαστικών δοχείων μιας χρήσης για φαγητό, πλαστικών σακούλων, συσκευασιών για συσκευασίες, και πανών για μωρά να προχωρήσουν «σε ανάλογα μέτρα πριν είναι πια αργά».

Ορισμένα μόνο από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στα μέλη της ένωσης είναι η απαγόρευση διακοπών στο «ψευδονησί», η απαγόρευση πώλησης καλαμακίων σε τοπικές επιχειρήσεις για 3 χρόνια αφού «καταλάβουν το λάθος τους και έρθουν πίσω γονατιστοί», και η απαγόρευση προφοράς του ονόματος του νησιού στο διηνεκές. Την εμφάνισή τους στους κύκλους της ένωσης έχουν κάνει και οι πρώτοι χάρτες που δείχνουν μόνο γαλάζιο στη θέση της Σικίνου.

Πληροφορίες που μιλούν για πράκτορες της ένωσης να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη Σίκινο και να παροτρύνουν τον τοπικό πλυθησμό να μποϋκοτάρει το πρόγραμμα και να πίνει φραπέ με το στόμα προς το παρόν ελέγχονται.