Τζιτζίκια
Clear
24°C
 

Captain Planet βλέπει στην καραντίνα ο Αλέξης Τσίπρας

«Μαραθώνιο» και των έξι σεζόν της δημοφιλούς παιδικής σειράς της δεκαετίας του '90 Captain Planet, κάνει τις μέρες της καραντίνας του λόγω κορωνοϊού ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας παρακολουθήσει και τα 113 επεισόδια της αυθεντικής παραγωγής αλλά και τα περισσότερα της συνέχειας από την εταιρεία παραγωγής Hanna - Barbera.

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει βαθιά επηρεασμένος από τα μηνύματα της σειράς, τα οποία παραμένουν επίκαιρα και βρίσκουν εφαρμογή σε μεγάλο εύρος θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, πέραν της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Τι άλλο χρειάζεται πλέον, μετά από μια πανδημία όπως αυτή της COVID-19, προκειμένου η ανθρωπότητα να συνδυάσει τις 4 δυνάμεις της Φύσης, γη, φωτιά, αέρα και νερό μαζί με τη δύναμη της καρδιάς για να καλέσει τον Captain Planet που θα προστατεύσει τη ζωή στον πλανήτη» σχολιάζει ειδικότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τις μέρες που βρίσκεται σε απομόνωση έχει βάψει τα μαλλιά του πράσινα και έχει αφήσει χαίτη. «Επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη ας αναλάβει τις ευθύνες της», συμπληρώνει.

Μόλις ξεπεράσει την ασθένεια, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει σκοπό να εντοπίσει τα 5 μαγικά δαχτυλίδια που έχει δημιουργήσει το πνεύμα της Γης, η Γαία και μαζί τους τα 5 παιδιά που τα κατέχουν: τον Κουάμε, τη Λίνκα, τον Γουίλερ, την Γκι και τον Μα-Τι. Τα 5 παιδιά θα πρωταγωνιστήσουν σε τηλεοπτική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα καλούν τον Κάπτεν Πλάνετ για να πολεμήσουν μαζί την ανθρώπινη απληστία, την ανεξέλεγκτη βιομηχανοποίηση και οικιστική επέκταση, τη λαθροθηρία, την απάθεια και την ανεύθυνη τεχνολογική ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να αφήσει τον Χάνα και τον Μπαρμπέρα και να επισκεφτεί έναν μπαρμπέρη, ενώ διευκρίνισε ότι η κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει απαρέγκλιτα τόσο την ανθρώπινη απληστία όσο και τη λαθροθηρία και την απάθεια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.