Μούφανετ για πάντα <3
Mostly cloudy
19°C
 

Αντίδραση στο Brexit η μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, ειδικοί επιβεβαιώνουν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι βρίσκεται σε «στενή επαφή» με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το νέο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο φαίνεται πως είναι 70% πιο μεταδοτικό. H νέα παραλλαγή εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την αρχική έκδοση, αλλά δεν πιστεύεται ότι είναι πιο θανατηφόρα.

Τις τελευταίες ώρες, οι επιστήμονες μελετάνε διεξοδικά το συγκεκριμένο στέλεχος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία λόγω του επικείμενου Brexit. «Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα, οδήγησαν τον ιό στο να μεταλλαχθεί, αφού αμέσως μόλις κατάλαβε πως δε θα ανήκει πια η Αγγλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένιωσε την ασφάλεια να τη μιμηθεί, να αποχωρήσει με τη σειρά του και να αλλάξει», τονίζει στο «Κουλούρι» ερευνητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, για να συνεχίσει:

«Πλέον είναι αργά, αφού το στέλεχος έχει εξαπλωθεί. Η μόνη λύση είναι η οριστική απομόνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για πάντα, μήπως πιάσουμε τον ιό στον ύπνο. Και προς θεού, καμία υπόνοια διάσπασης στην Ήπειρο, γιατί ο κορονοϊός θα το καταλάβει αμέσως και θα σπάσει σε ακόμα περισσότερα κομμάτια».

Μείνετε συντονισμένοι με το «Κουλούρι» για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.