Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
13°C
 

Οι συζητήσεις για το Brexit φαίνεται πως ευθύνονται για τα περισσότερα επεισόδια των Άγγλων στο Euro

2712c744876e851d9b0f6a706700edb5_originalΦως στις αιτίες της ξαφνικής έξαρσης των βίαιων επεισοδίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γαλλίας έρχονται να ρίξουν μαρτυρίες οπαδών οι οποίοι έζησαν από «πρώτο χέρι» τις αιματηρές συμπλοκές.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η ρίζα του κακού δεν είναι άλλη από το δημοψήφισμα το οποίο θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με την πιθανότητα Brexit, δηλαδή της εξόδου της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διαφορετικές απόψεις των Άγγλων πολιτών πολλές φορές δεν εκφράζονται ειρηνικά, προκαλώντας θερμά επεισόδια κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

«Πολλές φορές δεν γίνεται γόνιμη συζήτηση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το Brexit στις ζωές όλων μας. Τα περισσότερα μαχαιρώματα έπεσαν όταν υπήρξε μια μικρή διαφωνία για τον ρόλο του NHS σε περίπτωση εξόδου από την Ευρώπη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άνοιξαν κεφάλια - με τους Γάλλους ειδικά - για το αβέβαιο μέλλον του φρυνοβάτραχου του Sussex και το καθεστώς προστασίας μετά την άρση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», εξηγεί μιλώντας στο «Κουλούρι» διακεκριμένος διεθνολόγος ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι μεγαλύτερες δε διαφωνίες, προέκυψαν με τους Ρώσους, οι οποίοι εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στο ζήτημα της οδήγησης από τη δεξιά πλευρά και τις εναλλακτικές πρίζες, γεγονός που πυροδότησε άγριες διαμάχες με τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε.

Οι ειδικοί, ευελπιστούν πως μετά το πέρας του δημοψηφίσματος, τα πνεύματα θα ηρεμήσουν, αν και το πιθανότερο είναι πως μέχρι τότε η Εθνική Αγγλίας θα έχει αποκλειστεί από τη διοργάνωση.