Βρέχει στις φτωχογειτονιές
Mostly clear
2°C
 

Έλληνας ο υπεύθυνος για την κατάργηση της χειμερινής ώρας στην ΕΕ, προτείνει συνεχώς «να το δούμε από του χρόνου»

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να μπει φραγμός στην αλλαγή ώρας στην Ε.Ε. φαίνεται πώς επί του παρόντος βρίσκεται σε αδράνεια.

Την τελευταία Κυριακή κάθε Οκτωβρίου, ως γνωστόν πραγματοποιείται η καθιερωμένη η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή. Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για το αν θα πάψει να υφίσταται αυτό το καθεστώς οπότε θεωρείται δεδομένο πως και φέτος θα συμβεί ως είθισται μέχρι σήμερα, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου θα γυρίσουν τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Το «Κουλούρι», έκανε ρεπορτάζ και έμαθε πως πίσω από την αδράνεια αυτή, βρίσκεται ο υπεύθυνος για την πρωτοβουλία, ο οποίος συμπτωματικά είναι Έλληνας. Κάθε φορά που το θέμα τίθεται επί τάπητος, ο υπάλληλος του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, μοιάζει να κωλυσιεργεί, ενώ προτείνει να εξεταστεί το ζήτημα κάποια άλλη στιγμή, ενώ όταν ο κόμπος φτάνει πια στο χτένι, τότε διατείνεται πως είναι πλέον αργά και πως θα πρέπει το θέμα να παραπεμφθεί στις καλένδες μέχρι του χρόνου.

Εμείς, συνομιλήσαμε με τον Έλληνα υπεύθυνο, ο οποίος σχολίασε λακωνικά: «Δεν έχω καταλάβει τι πρεμούρα σας έχει πιάσει, τόσα χρόνια καλά δεν είμαστε με αυτή την ώρα; Ας το δούμε ξανά από του χρόνου, δεν προλαβαίνουμε πια», πριν μας ζητήσει να τον πάρουμε κάποια άλλη στιγμή γιατί «πνιγόταν».

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.