Τζιτζίκια
Sunny
29°C
 

Χάος με το 112, στα κυπριακά υπαγορεύει τα προειδοποιητικά μηνύματα ο Χρήστος Στυλιανίδης

Χάος δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει εισέλθει για τα καλά στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στόχος ήταν να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα οι δυνατότητες του 112. Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε ενημέρωση με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα, έτσι ώστε οι πολίτες να αποφύγουν συγκεκριμένες ενέργειες και να μην βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου, στέλνονται προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους ανά περιοχή.

Αυτό που δεν ανέφερε όμως ο Κύπριος Υπουργός, είναι πως τα σχετικά SMS είναι γραμμένα στα κυπριακά, με αποτέλεσμα οι πολίτες είτε απλά να μπερδευτούν, είτε να πανικοβληθούν, θεωρώντας πως όλα τα συστήματα έχουν κολλήσει και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Λέξεις όπως αξινόστραφος, αυλάτζιν, βολίτζι, καρκασαλλίκκι και πελλανίσκω δημιούργησαν σύγχυση και παρεξηγήσεις, οδηγώντας τον κόσμο στους δρόμους να ουρλιάζει πως το τέλος είναι κοντά. Έπειτα από μερικές ώρες, το λάθος διορθώθηκε και το 112 επέστρεψε στην ελληνική διάλεκτο, με την Πολιτική Προστασία να τρέχει να καλύψει τις ζημιές.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.