Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Έχω να νιώσω τέτοια συγκίνηση από την τελευταία φορά που έπαιξα πόκερ

Τι ωραία που τα περνάω. Αλήθεια, τα περνάω υπέροχα. Πώς τους γλεντάω έτσι, με τις μπλόφες μου, τις τρίπλες μου, τους ελιγμούς μου. Αυτή ναι, είναι πολιτική, ο Φρανκ Άντεργουντ και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού θα ήταν περήφανοι.

Αρχικά είπα ότι θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια, όταν ο Δανέλλης είπε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, όχι απλά είδα την μπλόφα του αλλά έκανα all-in. Και θα τον διαγράψω και θα επανεξετάσουμε αν θα προσφέρουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κάτσε μην δεν ψηφίσουμε και την συμφωνία των Πρεσπών.

Είπα-ξείπα, λέω-ξελέω. Χαζός είμαι δηλαδή; Μπλοφάρω, βλέπω τις μπλόφες των άλλων, ρισκάρω, έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η πολιτική, σαν ένα παιχνίδι χαρτιά. Ίσως διαγράψω κι άλλους, μπορεί και να διαλύσω το κόμμα μου, ποιος ξέρει, όλα είναι στο τραπέζι.

Έχω να νιώσω τέτοια συγκίνηση από την τελευταία φορά που έπαιξα πόκερ, τότε που σήκωσα το τραπέζι ενώ είχα high card βαλέ. Στην ολομέλεια της Τετάρτης θα σκάσω με γυαλί ηλίου και καπέλο. Ή μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει, ίσως και να μπλοφάρω.