Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Στα 10 δευτερόλεπτα το νοκ άουτ μετά από γροθιά σε βουλευτή στον τροποποιημένο κανονισμό της Βουλής

Την αποπομπή του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου για 15 μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος ανακοίνωσε από το προεδρείο της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας, για το βίαιο επεισόδιο που διαδραματίστηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την ποινή «χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά γι’ αυτό και τολμώ να πω ότι είναι αρκετά επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους».

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ανακοινώθηκε η άμεση ψήφιση της τροποποίησης του κανονισμού της Βουλής, η οποία θα προβλέπει το νοκ άουτ στα 10 δευτερόλεπτα που ο βουλευτής θα παραμένει στο έδαφος, με τον νικητή βουλευτή να αποκτά το δικαίωμα διπλής ψήφου στο επόμενο νομοσχέδιο και τον ηττημένο να αποβάλλεται για 3 μήνες.

Προς το παρόν πάντως, δεν προβλέπεται σώμα με σώμα αναμέτρηση των βουλευτών στις προτάσεις δυσπιστίας, κάτι που θα συζητηθεί σε μελλοντικό χρόνο. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.