Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Cloudy
20°C
 

Αναγκάζεται να τρυπήσει τη μύτη του ο Ν. Δένδιας

Κρίκο στη μύτη του αναγκάζεται να βάλει ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αφού έχασε σχετικό στοίχημα που είχε βάλει με τον έτερο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στους διαδρόμους της Βουλής λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια, με τις οποίες διέψευδε κατηγορηματικά κάθε καταγγελία για βασανιστήρια ή ξυλοδαρμούς στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ενώ παράλληλα απειλούσε πως θα μηνύσει τη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Σημειώνεται πως η βρετανική εφημερίδα είχε φιλοξενήσει τις σχετικές καταγγελίες των 15 αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Δένδιας σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος με τις εξελίξεις, καθώς αισθανόταν πως -όπως λέει ο σοφός λαός- τον «έπνιγε το δίκιο», έτσι όταν είδε τον «Πάκη» άρχισε να του εξιστορεί με παράπονο τα γεγονότα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως, σε μια αποστροφή του λόγου του, απάντησε σε ερώτηση του κ. Παυλόπουλου λέγοντας: «Σου βάζω στοίχημα ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δε θα αναφέρουν τίποτα. Αν περιέχουν στοιχεία για βασανισμό από αστυνομικούς να μου τρυπήσεις τη μύτη».

Φαίνεται πως τελικά η διατύπωση αυτή θα «κοστίσει» στον Ν. Δένδια, καθώς κύκλοι του στενού περιβάλλοντος του Π. Παυλόπουλου σημειώνουν πως περιμένουν από τον υπουργό να τηρήσει τη δέσμευσή του, μετά τη δημοσίευση των ιατροδικαστικών πορισμάτων. Όπως δηλώνει χαρακηριστικά στενός συνεργάτης του κ. Παυλόπουλου, «οι εκθέσεις δείχνουν σημάδια από αστυνομικό taser, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε την ποινική δίωξη αστυνομικών για κακούργημα. Φοβάμαι ότι ο Νίκος Δένδιας θα πρέπει να τρυπήσει τη μύτη του».

Πηγές του υπουργείου μέχρι αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν το γεγονός, σημειώνοντας πάντως πως «ο Υπουργός σε κάθε περίπτωση θα τηρήσει τις δεσμέυσεις του».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.