Τζιτζίκια
Mostly sunny
27°C
 

John Cleese: «Υπερήφανος που συνεργάστηκα με τον Λάκη Λαζόπουλο»

Υπερήφανος που του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Λάκη Λαζόπουλο δηλώνει ο γνωστός Βρετανός κωμικός John Cleese.

Το μέλος των Monty Python δήλωσε στον ανταποκριτή του "Κουλουριού" από την California, όπου διαμένει: «Παρακολουθώ τη δουλειά του Λάκη από τη δεκαετία του ’90 και τους “Δέκα μικρούς Μήτσους”. Έχω δει όλες τις ταινίες του και έχω επισκεφτεί την Ελλάδα τρεις φορές για να παρακολουθήσω παραστάσεις του στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Ήταν όνειρο ζωής να συνεργαστώ μαζί του και οφείλω πολλές ευχαριστίες στον Γιάννη  Σμαραγδή που με συμπεριέλαβε στο καστ».

Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν στα παρασκήνια της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και ήρθαν γρήγορα κοντά. Η συμπάθεια φαίνεται πως ήταν αμοιβαία καθώς ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του θαυμαστής του έργου του 73χρονου Βρετανού. Σύμφωνα με φήμες Λαζόπουλος και Cleese περνούσαν πολλές ώρες μαζί στα διαλείμματα των γυρισμάτων συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις περί τέχνης, πολιτικής, αλλά και σχετικά με το κοινό τους πάθος, τους λεμούριους. Όντες αμφότεροι λάτρεις του γυναικείου φύλου, δεν έλειψαν και τα κολακευτικά σχόλια προς την γοητευτική συμπρωταγωνίστριά τους, Catherine Deneuve.

«Η συνεργασία μας με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο. Ήταν χαρά μου που πολλοί αξιόλογοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Κώστας Σόμερ και ο Γιάννης Βούρος  συμμετείχαν στην ταινία. Η ευκαιρία όμως να παίξω στο πλευρό του Λάκη ήταν που με γέμισε περισσότερο», συμπλήρωσε ο John Cleese.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουλουριού", ο John Cleese και τα υπόλοιπα μέλη των Monty Python που βρίσκονται ακόμα εν ζωή εξετάζουν πολύ θερμά την προοπτική της δημιουργίας μιας νέας ταινίας, στην οποία ο Λάκης Λαζόπουλος θα συμμετάσχει τόσο ως πρωταγωνιστής όσο και ως σεναριογράφος.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.