Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Ανακαλύφθηκαν οι σωστοί κανόνες του χάντμπολ

Τους αληθινούς κανόνες του χάντμπολ ανακάλυψαν σε έγγραφο των αρχών του 20oυ αιώνα Δανοί επιστήμονες, οι οποίοι μετά από τη σχετική ανάλυση αναφέρουν πως το άθλημα, με τη μορφή που έχει πάρει στις μέρες μας, «είναι εντελώς λάθος». Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει εκτεταμένες παρεκκλίσεις των σημερινών από τους σωστούς κανόνες, μεταξύ αυτών το μέγεθος των τερμάτων και της μπάλας αλλά και "το οφθαλμοφανές λάθος με τα τρία βήματα χωρίς τρίπλα", όπως αναφέρουν.

Ο  επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ. Κλάους Μιούλερ, δήλωσε σε διεθνή δίκτυα: «με τους αυθεντικούς, σωστούς κανόνες το χάντμπολ ίσως και να ήταν ενδιαφέρον ως άθλημα. Μπορώ να φανταστώ φιλάθλους να το παρακολουθούν, εάν αντικαθίσταντο οι τωρινοί λανθασμένοι κανονισμοί με τους αυθεντικούς». Ο έγκριτος επιστήμων συνέχισε λέγοντας πως είναι αισιόδοξος πως οι αποκαλύψεις θα επιταχύνουν τις εξελίξεις και θα φέρουν την αλλαγή, δηλώνοντας «αισιόδοξος για το μέλλον του χάντμπολ».

Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις έχουν επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF), ενώ έχουν δημιουργήσει σάλο ανάμεσα στους δεκάδες πιστούς φιλάθλους του σπορ παγκοσμίως. Έμπιστες πηγές από τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου εδρεύει η IHF, μεταδίδουν πως μέχρι στιγμής η ομοσπονδία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα πληροφορίες πάντως, φαίνεται πως πληθαίνουν οι φωνές σχετικά με την υιοθέτηση μετατροπών ώστε να διορθωθούν τα λάθη, ενώ πολλοί είναι αυτοί που σε προσωπικές συζητήσεις δηλώνουν πως δεν εκπλήσσονται καθόλου, αφού όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού ότι κάτι δεν πάει καλά».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.