2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
6°C
 

Mε φαντασμαγορική δεξίωση στην Ινδία θα ανανεώσει τους όρκους γάμου του ο Κώστας Σημίτης

Στο τέλος Μαρτίου προγραμματίζει το ζεύγος Σημίτη μια φαντασμαγορική τελετή στην Άγκρα της Ινδίας, προκειμένου να γιορτάσει τα 50 χρόνια γάμου και να ανανεώσει τους όρκους αγάπης και πίστης που είχε δώσει στις 27 Μαρτίου του 1968, όταν και είχε παντρευτεί.

Η τελετή θα παραπέμπει σε σκηνικό Bollywood, αλλά θα έχει και έντονο το άρωμα Ελλάδας. Ετσι, θα τηρηθούν τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων, ενώ το ζευγάρι και οι καλεσμένοι θα φορούν πολύχρωμες φορεσιές. Οι τελετές θα διαρκέσουν δυο ημέρες, αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά θα ξεκινήσουν από την παραμονή του μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi. Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Με 1060 καλεσμένους από όλο τον κόσμο να έρχονται στην Άγκρα με μισθωμένα Boeing από το ζευγάρι, η δεξίωση θα περιλαμβάνει 45 σεφ, 10.000 λουλούδια και μια τεράστια τούρτα, ενώ σε όλες τις γυναίκες δόθηκαν ως δώρο πανάκριβες τσάντες ή άλλα πολυτελή δώρα. Σαν να μην έφταναν αυτά, το ζευγάρι είχε κλείσει δεκάδες κλαμπ σε όλη την πόλη, ώστε να παρουσιάσουν στους καλεσμένους την ιστορία του πώς γνωρίστηκαν, σε ένα σενάριο Bollywood αισθητικής, ειδικά γραμμένο γι´αυτούς.

Όσον αφορά τους καλεσμένους, το επίσημο RSVP έχουν δώσει το ζεύγος Πιτ-Τζολί, Καρντάσιαν-Γουέστ, ενώ αναμένεται πλήθος πολιτικού κόσμου από την Ελλάδα και αρχηγοί κρατών από όλη την Ευρώπη. Με μεγάλη στεναχώρια του ζευγαριού, φαίνεται πως ακρετές θέσεις από το τραπέζι «υπουργικό συμβούλιο» θα μείνουν κενές. Από πλευράς μας ως «Κουλούρι» θα θέλαμε να ευχηθούμε στο ζευγάρι να μείνουν πάντα ερωτευμένοι.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.