Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Κεράκι άναψε για να γιορτάσει την συμφωνία με την Εκκλησία ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε ένα εκατομμύριο στο παγκάρι

Με ιδιαίτερη δυσκολία έκρυβε τον ενθουσιασμό του ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και την ιστορική συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τη διευθέτηση της εκκλησιαστικής περιουσίας έπειτα από 79 χρόνια.

Στα πλαίσια της παραπάνω συμφωνίας, οι ιερείς αποχωρούν από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που ο πρωθυπουργός δεν σταματούσε να τονίζει ως ορόσημο στη σχέση των δύο πλευρών και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με τελικό προορισμό την ψήφιση της θρησκευτικής ουδετερότητας κατά την προσεχή συνταγματική αναθεώρηση.

Για να γιορτάσει μάλιστα την συμφωνία, ο κ. Τσίπρας έσπευσε σε κοντινή εκκλησία, όπου άναψε ένα κεράκι, αφήνοντας στο παγκάρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, καλώντας και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν το ίδιο, διαβεβαιώνοντας φυσικά πως η παραπάνω κίνηση δεν σημαίνει πως το κράτος θα συνεχίσει να πληρώνει τα λεφτά της Εκκλησίας.

Εμείς, ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σύντομη δήλωση, ωστόσο εκείνη τη στιγμή πλήρωνε τα σουβλάκια που είχαν παραγγείλει οι παπάδες και δεν μπορούσε να μας μιλήσει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.