Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
13°C
 

Το κάτω μισό του βραβείου Νόμπελ συμφώνησε να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση κατάκτησής του μαζί με τον Ζάεφ

Επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 ξεπέρασαν φέτος τις 300, φτάνοντας τις 304, όπως ανακοίνωσε σήμερα αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία και ήδη, οι δύο πολιτικοί ηγέτες έχουν συμφωνήσει πώς θα προχωρήσουν σε περίπτωση που κατακτήσουν το βαρύτιμο βραβείο, ώστε να αποφευχθούν οι μεταξύ τους διενέξεις.

Έτσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κρατήσει το κάτω μισό του βραβείου (από το λαιμό του Άλφρεντ Νόμπελ και κάτω), με τον Βορειομακεδόνα ομόλογό του να κρατάει το αντίστοιχο πάνω. Ταυτόχρονα, κατά την ομιλία τους, θα τραγουδήσουν μισό στα ελληνικά και μισό στα σλαβομακεδονικά το «όταν το κύπελλο σηκώσω, μπορεί να παλαβώσω», με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ήδη εντατικά μαθήματα για να μάθει τη γλώσσα. Ακόμη, οι δύο ηγέτες θα φέρουν στα σακάκια τους από ένα αστέρι, ενώ στον ευχαριστήριο λόγο τους δεν θα παραλείψουν να ευχαριστήσουν τον Πάνο Καμμένο.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το ρεπορτάζ και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.