2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
6°C
 

Νέο σκάνδαλο με τη λίστα Τατσόπουλου

Ένα νέο σκάνδαλο με κρυμμένη λίστα σας αποκαλύπτει σήμερα το "Κουλούρι",  καθώς ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσαν για μήνες στα συρτάρια τους την λίστα Τατσόπουλου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του "έχει πηδήξει την μισή Αθήνα". Το νέο δεν βρίσκεται σε αυτή την δήλωση αλλά στο γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχαν κρατήσει σκόπιμα μυστική τη λίστα Τατσόπουλου.

Το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου,  ύστερα από επίμονες ερωτήσεις  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  "Η λίστα δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια προσωπική λίστα του Πέτρου Τατσόπουλου με άτομα τα οποία έχει κάνει έρωτα και την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος όταν ακόμη συζητούταν την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα. Όταν η ηγεσία αμφιταλαντεύονταν και έκλινε προς την μην συμμετοχή του κ. Τατσόπουλου, αυτός εμφάνισε την λίστα λέγοντας «Θα με ψηφίσει η μισή Αθήνα κι ορίστε ο λόγος». Έτσι, αποφασίστηκε η συμμετοχή του υποψηφίου στις εκλογικές διαδικασίες και έκτοτε η λίστα παρέμεινε ως  ένα εσωτερικό έγγραφο αρχείου. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να δημοσιευτεί."

Ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε επίσης ανακοίνωση που υπογράφεται όχι μόνο από τον δήμαρχο κ. Καμίνη, αλλά και από όλο το δημοτικό συμβούλιο.  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  "Την λίστα Τατσόπουλου την παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.  Το συγκεκριμένο έγγραφο υπάρχει ακόμα από την δημαρχία της Ντόρας Μπακογιάννη και μεταβιβάστηκε ανανεωμένο στην επόμενη δημοτική αρχή. Γι’ αυτόν το λόγο δεν ετέθη ποτέ θέμα λίστας, η παράδοσή της σε εμάς ήταν καθαρά εθιμοτυπική."

Θέση υπέρ των δύο θιγόμενων θεσμών πήρε και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τονίζοντας:  "Ορθώς δεν δημοσιοποιήθηκε η λίστα καθώς αφορά αυστηρά προσωπικά δεδομένα. Μάλιστα διατηρούμε έντονες αμιφβολίες  για τη γνησιότητα της καθώς έχει εντοπιστεί πλήθος ονομάτων που αναφέρεται παραπάνω από μια φορά ενώ υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που  παρουσιάζονται πολλά ονόματα μαζί (με μέγιστο τα 24 ονόματα) με την ένδειξη "παρτ." Δεν μπορεί συνεπώς κάποιος να βασιστεί σε αυτά τα στοιχεία, πόσο μάλλον να τα δημοσιοποιήσει."


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.