Αφρικανικά πόνι
Clear sky
28°C
 

Ακόμα πιο πρωτότυπο και καινοτόμο το φετινό TEDx Athens

Σε ακόμη υψηλότερα στάνταρ πρωτοτυπίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αναμένεται να κινηθεί το φετινό TEDx Athens το οποίο έχει σαν κεντρικό του σύνθημα τη φράση "δημιουργικότητα και αισιοδοξία".

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο παγκοσμίου φήμης Βέλγος οραματιστής Στέφαν Βίλμαν, ο οποίος θα μιλήσει για τη σημασία της αναπνοής στην ανθρώπινη υγεία και την αξία που έχει ένα χαμόγελο στην Ευρώπη της κρίσης. Παράλληλα, πολλές σπουδαίες προσωπικότητες θα ανέβουν στο βήμα του ελληνικού TEDx. Ο 12χρονος Κορεάτης πρωταθλητής του World Of Warcraft, Τσάο Γιο Μινχ, θα εξηγήσει στο ελληνικό κοινό πως μπορεί κάποιος να είναι πετυχημένος από τόσο νεαρή ηλικία ενώ ο Αμερικανός χίπης Νίκολας Κόλισον, ο οποίος μάλιστα ανήκε στα "παιδιά των λουλουδιών" θα μοιραστεί με τους ακροατές τα μυστικά της χωρίς λόγο αισιοδοξίας και ευτυχίας.

Φυσικά δεν θα λείπουν και οι Έλληνες ομιλητές. Ο πετυχημένος συγγραφέας και δημοσιογράφος, Θοδωρής Γεωργακόπουλος θα διαβάσει σε αποκλειστικότητα το νέο του βιβλίο με τίτλο "Σάββατο". Η πρωτοτυπία του βιβλίου έγκειται στο ότι ο συγγραφέας του θα πει απλά την πρώτη λέξη και στη συνέχεια ο κάθε ακροατής θα συμπληρώνει και από μια λέξη, συνθέτοντας έτσι ένα άκρως δημιουργικό αλλά και καινοτόμο πείραμα. Η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ωστόσο αναμένεται να είναι η παρουσία του αγέραστου Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος θα μοιραστεί τις φρέσκιες ιδέες του με τον κόσμο ενώ για τη σημασία της δράσης και της εγρήγορσης θα μιλήσει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Από το Tedx δεν θα λείπουν και οι διαδραστικές δραστηριότητες με το κοινό. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα μοιράζεται ελληνικής παραγωγής κάνναβη και το κοινό, μετά την κατανάλωση σεβαστής ποσότητας, θα ανταλλάζει σκέψεις και ιδέες για θέματα όπως τα καταστήματα frozen yoghurt, η δημιουργία επαναστατικών blogs και τα cupcakes. Η μεγάλη βραδιά θα κλείσει με μια εορταστική συναυλία στην οποία ο The Boy μαζί με την Nalyssa Green, θα μελοποιήσουν συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους της Αθήνας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.