Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Mostly cloudy
16°C
 

10 σημάδια ότι τόσο καιρό λούζετε λάθος τα μαλλιά σας

Woman is washing her hairΤο λούσιμο για τους περισσότερους από εμάς είναι μια ρουτίνα, όμως κρύβει κι αυτό τα μυστικά του. Εσείς γνωρίζετε πώς να λούζετε τα μαλλιά σας, για να τους χαρίσετε υγεία και λάμψη;

Το «Κουλούρι» συγκέντρωσε δεκάδες έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά κομμωτικής και σας παρουσιάζει τα δέκα πιο συχνά σημάδια ότι η τεχνική σας στο λούσιμο χρειάζεται βελτίωση:

Λούζεστε με το τηλέφωνο του μπάνιου να κοιτάει προς τα πάνω. Αν και μελέτες έχουν δείξει πως το λούσιμο σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την τρίχα, στην πράξη χρειάζεται χρόνια εξάσκησης για να το εκτελέσει κανείς σωστά. Προτιμήστε το πιο συμβατικό λούσιμο «από πάνω προς τα κάτω».

Κρεμάτε το σίδερο για τα ρούχα πάνω από την ντουσιέρα ενώ είναι ακόμα στην πρίζα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική θερμότητα βλάπτει την κερατίνη της τρίχας και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ξηρά και άτονα μαλλιά.

Βγάζετε τα μαλλιά από το κεφάλι σας πριν τα λούσετε. Οι περούκες πρέπει κι αυτές να καθαρίζονται, όμως χρειάζονται ειδικό σαμπουάν και νερό στους 30°C το πολύ.

Τα μαλλιά σας μυρίζουν «μανούλα» αλλά τα ρούχα βγαίνουν σκληρά από το πλυντήριο. Το μαλακτικό ρούχων είναι άλλο από το μαλακτικό μαλλιών. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να αγοράζετε και τα δύο, μπορείτε εναλλακτικά να λούζεστε στο πλυντήριο.

Σας έχουν κόψει το νερό λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Κορυφαίοι κομμωτές συμφωνούν πως το λούσιμο βοηθάει ελάχιστα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γεμίζετε το μπουκάλι του σαμπουάν με μισοκαμένα σπίρτα. Αν και τα μισοκαμένα σπίρτα έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα στη μάχη υπέρ της τριχοφυΐας, σε συνδυασμό με το σαμπουάν μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Προτιμήστε μισοκαμένα σπίρτα βουτηγμένα σε ξύδι από κρασί.

Βγαίνετε από το μπάνιο και το βάζο με τη μαρμελάδα δεν είναι στη θέση του. Σε αντίθεση με τα σαμπουάν που περιέχουν μέλι, η μαρμελάδα δεν είναι το ίδιο επωφελής για τα μαλλιά. Εάν παρόλα αυτά επιμένετε να τη χρησιμοποιείτε, προτιμήστε μαρμελάδα βερίκοκο για τη θεραπευτική της δράση.

Μετά το σκούπισμα μένει κόκκινο χρώμα στην πετσέτα. Δοκιμάστε να κόψετε τα νύχια σας και καταπολεμήστε τις ψείρες με ειδική λοσιόν. Εναλλακτικά, ξυρίστε το κεφάλι σας, οπότε και δεν θα χρειάζεστε λούσιμο έτσι κι αλλιώς.

Αντί για το κεφάλι, βάζετε σαμπουάν στην πλάτη και στους ώμους. Θα πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στο κομμάτι μεταξύ του μετώπου, του σβέρκου και των αυτιών. Από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται όσοι κατάγονται από την Κύπρο – αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, συνεχίστε να λούζεστε όπως το κάνετε μέχρι τώρα.

Στις τελευταίες εκλογές φηφίσατε Χρυσή Αυγή. Αν και δεν συνδέεται άμεσα με το λούσιμο, στατιστικά είναι εντελώς απίθανο το ενδεχόμενο να μπορείτε να λουστείτε σωστά.