Ιουλιανά
Clear sky
37°C
 

3 νέες τούφες άσπρων μαλλιών έχει προκαλέσει η βία ανηλίκων στον Γιώργο Αυτιά

Με 3 νέες τούφες άσπρων μαλλιών ξύπνησε ο Γιώργος Αυτιάς το περασμένο Σάββατο έπειτα από το φόβο, την αγωνία, το στρες και την ανησυχία του για τα αλλεπάλληλα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας κι εκδηλώσεων βίας μεταξύ ανηλίκων.

Η έντονη συναισθηματική φόρτιση που έχουν προκαλέσει τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθαν να προσθέσουν άλλες τρεις τούφες στην ήδη υπάρχουσα, αυτή που είχε από τα νιάτα του η οποία ξεκίνησε το μακρινό 1984 όταν ξεκίνησε να έχει άγχος για τη συνταξιοδότησή του.

Η αρχική αυτή τούφα, η οποία όλο και επεκτείνεται τις τελευταίες δεκαετίες με νέα παραπλήσια άγχη όπως του ΛΑΦΚΑ αλλά και των όλο και αυξανόμενων τιμών των πασχαλινών οβελιών, δεν είχε όμοιά της, μέχρι σήμερα.

«Εν μία νυκτί» λοιπόν, τρεις νέες τούφες εμφανίστηκαν, δύο πάνω από τα αυτιά και μία εκεί που θα ξεκίναγε η αλογοουρά του Γιώργου Αυτιά αν είχε αλογοουρά. Οι ειδικοί πιθανολογούν πως όλα οφείλονται στις ατελείωτες ώρες που περνάει στο Tik Tok ψάχνοντας σκηνικά με ξύλο μεταξύ ανήλικων, και στο μαύρο δάκρυ που έχει ρίξει για την κατάντια της νεολαίας μας.

Στην ιατρική ορολογία, το φαινόμενο είναι γνωστό ως canities subita, όμως είναι ευρύτερα γνωστό ως Σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας. Έχουν καταγραφεί πολλάκις στη λογοτεχνία αλλά και σε ιατρικά περιοδικά περιστατικά ανθρώπων που ξύπνησαν ξαφνικά μια μέρα με άσπρα μαλλιά. Το πιο γνωστό από αυτά αφορά στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα, η οποία φημολογείται πως απέκτησε αιφνιδίως λευκή κόμη τη νύχτα πριν τον επικείμενο αποκεφαλισμό της στις 16 Οκτωβρίου του 1793.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.