Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
24°C
 

Έρευνα: Μόλις ένας στους 10 χάκερ κάθεται στο σκοτάδι φορώντας κουκούλα να κοιτάει άσους και μηδενικά στην οθόνη

Αναστάτωση στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την οποία μόλις 1 στους 10 χάκερ παγκοσμίως συνηθίζει να περνά τις μέρες του καθισμένος στο σκοτάδι φορώντας κουκούλα και κοιτάζοντας άσους και μηδενικά να εμφανίζονται με πράσινο χρώμα στην οθόνη του.

Στα πλαίσια της έρευνας, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας πέρασαν τρεις μήνες στο Νοβοσιμπίρσκ, πόλη που θεωρείται προπύργιο των Ρώσων χάκερ, όπου μελέτησαν τις συνήθειες και τους άγραφους κανόνες της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Τα συμπεράσματα εξέπληξαν μέχρι και τους ίδιους καθώς αν και το 90% των χάκερ μένει ακόμα στο σπίτι των γονιών του, σχεδόν οι μισοί από αυτούς συνηθίζουν να δουλεύουν σε χώρο με φυσικό φως, ενώ ένα ποσοστό κοντά στο 20% έχει κοινωνική ζωή εκτός υπολογιστή και γυμνάζεται καθημερινά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του περιοδικού Nature, το οποίο πάντως συνιστά στους επισκέπτες του να μην την διαβάζουν αν δεν θέλουν να δουν τον υπολογιστή τους να χρησιμοποιείται για εξόρυξη bitcoin.