Αφρικανικά πόνι
Clear sky
29°C
 

Ανακλήθηκαν οι άδειες όλων των ΕΠΟΠ μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων

Συνεχίστηκαν και χθες τα προβλήματα με την Τράπεζα Θεμάτων κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά πηγές του Υπουργείου Παιδείας, η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό. Ο δράστης ή οι δράστες ουσιαστικά δεν εισχωρούν στο σύστημα, όμως καταφέρνουν να «ρίξουν» τον server με τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται.

Πλέον, στον απόηχο των επιθέσεων που σύμφωνα με έμπειρους ειδικούς, ίσως να προέρχονται από κάποια παράξενη χώρα της Ασίας, αποφασίστηκε ολική επιστράτευση, με την ανάκληση των αδειών όλων των μόνιμων στελεχών του ελληνικού στρατού αλλά και των ΕΠΟΠ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η κλήση έφεδρων στρατιωτικών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Όπως τόνιζαν στο «Κουλούρι» ειδικοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα, οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να διαφύγουν του ειδικού αμυντικού τριγωνικού ραντάρ, δείγμα πως επρόκειτο για χάκερς που ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κυβερνο-επιτιθέμενοι κατάφεραν να εισχωρήσουν από το ρούτερ 2kr-216-k12-vhf.iep.edu.gr το οποίο «έτρεχε» πιλοτική διάβαση για τη διασύνδεση με την υπόλοιπη υποδομή και ως εκ τούτου ήταν ευάλωτο.

Πλέον, στο συγκεκριμένο ρούτερ έχει χτιστεί ένα νέο τείχος προστασίας με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων που εγκαταστάθηκαν από μπαρουτοκαπνισμένους IT του Πενταγώνου.

«Αν περάσουν και από αυτά, τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη διείσδυση στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Ο αετός προσγειώθηκε, κανείς δεν είναι ασφαλής» σημείωνε έμπειρος αξιωματικός της κυβερνοάμυνας της πατρίδας μας, συμπληρώνοντας ότι «ίσως χρησιμοποιήσουμε και κυβερνοάμυνα ζώνης, όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά».

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο, τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η χώρα μας, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.