Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Και οι 300 βουλευτές συμφωνούν ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια

Μια πρωτοφανή ομοφωνία συνάντησε χθες στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας, το οποίο ρυθμίζει τις σχετικές διατάξεις ούτως ώστε να πέσει αμέσως άπλετο φως και να λάμψει έτσι η αλήθεια. Το νομοσχέδιο βρήκε την αμέριστη στήριξη και των 300 βουλευτών όλων των κομμάτων, καθώς ψηφίστηκε παμψηφεί.

Οι προβλέψεις του ψηφισθέντος πλέον νόμου αφορούν το σύνολο των θεμάτων της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής της χώρας, τα οποία ζητά να βγουν όλα στο φως. «Να ανοίξουν από άκρη σε άκρη οι κουρτίνες για να μπει μέσα το φως να τα φωτίσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο του σχεδίου νόμου.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξαν το νομοσχέδιο του υπουργείου που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες βγάζει τους σκελετούς από την ντουλάπα, μιλώντας για ιστορική στιγμή. Την ίδια ώρα, βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν βεβαίως μια ήπια κριτική διάθεση προς την κυβέρνηση, συμφώνησαν όμως όλοι ανεξαιρέτως πως όπου υπάρχει σκοτάδι πρέπει να επικρατήσει λιακάδα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλο, ο οποίος απείλησε ότι θα κόβει ένα δάχτυλο από το σώμα του για κάθε εβδομάδα που περνάει χωρίς να λάμπει η αλήθεια. Τέλος, το ΚΚΕ, πιστό στο παραδοσιακό του στυλ, έκανε λόγο για αραχνιασμένα σεντούκια μέσα σε σκονισμένα πατάρια στην κορυφή πανύψηλων πύργων, που πρέπει να ανοιχθούν για να δει ο λαός τι έχουν μέσα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.